Stjärnshopping

När jag och Jonas gör någonting tillsammans har det för det mesta en förmåga att... spåra ur. Så har det alltid varit och så kommer det troligtvis också alltid att förbli. Idag måste jag ändå säga att vi nästan höll oss på mattan. Det vi gjorde var att planera och inhandla ingredienser till nyårsaftons förrätt. Förutom att vi rationaliserade lite och hittade på egna grejer i receptet (typ choklad med räkor), låtsades vara en familj som skulle storhandla, rabblade en ramsa för att bestämma vilket bröd vi skulle ta, förföljde brödkillen för att få färskare bröd, låtsades vara löjrom-finsmakare, tävlade om vem som skulle få femkronan i vagnen, hade ett mindre våldsamt slagsmål på parkeringen, ja bortsett från det så uppträdde vi ändå relativt normalt idag. Jag är stolt. Än finns det hopp, även för oss!


Har jag nämnt att han är en riktig rockstar den där Jonas?


Tack och hej!

Dagens tips

Dagens tips, dagens tips, lalalalala dagens tips!

Om du är en PMS:ig människa, försök då att undvika att din pojkvän får ta skiten VARJE GÅNG. Dagens tips.

Kände du inte att det berörde dig så kan du alltid kolla här:
http://www.youtube.com/watch?v=9__Imqh4Id4&feature=relmfu

Hej på ett tag!

I survived

Bara så att ni vet.

Hejdå.

Livsfarligt uppdrag

Ja det stämmer faktiskt. Sist jag gjorde detta höll jag näst intill på att avlida. Dessutom är det nästan storm ute. Det jag ska göra är att springa det livsfarliga, superkuperade lila milspåret på Mösseberg! Okej, för er som nu inte tycker att det låter särskilt farligt så kan ni ju sitta där och skratta åt mig, jag är van. För överlevnadens skull har jag tvingat med mig mamma. Stackars henne, det är inte några särskilt härliga förhållanden ute idag, men jag är bra på övertalning.

Den som lever får se om vi ses igen... <3

Mysjul!

Julen har varit väldigt bra må jag säga. En utförlig summering hade blivit ganska jobbig både att skriva och läsa så här kommer en kortare sammanfattning.
  • Bra folk
  • God mat
  • Fina paket

Inte att förringa är att mitt lag vann släkten Östmans julaftonstävling! Extremt viktigt. I år var det "Så ska det låta - jultema" och självklart briljerade jag, faster och kusinbarn.

Så här sams var syskonen Östman, det är ju trots allt jul!

 

På återseende!


Det gick utför med vår vän!

Det är med stor sorg i hjärtat jag ger beskedet om att Herbert (se bild) endast överlevde i ynka tre dagar. Nedan ses hur han under sin andra levnadsdag led stor smärta och hade väldiga kroppsliga problem. Hans konstruktörer tar till stor del på sig skadan som åberopats av sneställningen i ryggen. De hävdar även att vädret haft stor inverkan på Herberts mycket tragiska bortgång.

Med mycket möda och stort besvär

Ja med mycket möda och stort besvär var jag och mamma ute och sprang en sväng i förmiddags. Tur att jag hade henne med mig för hon verkade som vanligt tycka att det var att jämställa med en söndagspromenad. Det tyckte däremot inte jag kan jag meddela men då gör det ju desto större nytta! Nej, om sanningen ska fram så är jag egentligen bara bitter för att jag får så nedrans ont i höften av att springa, vilket är skittråkigt. Men det hade ju kunnat vara bra mycket värre så jag ska minsann inte klaga.

Det fullkomligt kryllade av människor på Mösseberg. Min förklaring till detta är dåligt samvete-teorin. "Jag åt för mycket på julbordet så nu ska jag springa bort allting så att jag kan äta lika mycket idag igen bara för att få lika dåligt samvete imorgon igen". Patetiskt. Men ändå helt förståeligt och väldigt vanligt. Själv resonerar jag som så att det är väl inte hela världen om jag äter lite extra mycket på julafton, det är EN gång om året liksom. Njut!

Anledningen till glädjen är snarare min nya jacka än det faktum att jag ska ut och kriga med vinden...


Ikväll händer det en hel massa bra grejer och jag ska som vanligt försöka klona mig och befinna mig på 3-4 ställen samtidigt. Mer om det imorgon! Då är det även troligt att en resumé om julafton dyker upp här.

Avslutar med en klassisk Östmanhändelse. Mamma ber pappa sätta in en del av julmaten i ugnen. Pappa svarar ett vänligt men bestämt nej, för han tittar faktiskt på bilar!

Tjing!

Lek, bus, mys osv.

Jag njuter till fullo! Nu är allting uppackat och jag har flyttat hem på riktigt. Igår byggde vi världens största snögubbe, jag och min man. Det var minsann inte det lättaste! Ska jag vara helt ärlig så får jag erkänna att pappa fick komma ut och hjälpa oss att lyfta upp mittenbollen. Men vi klarade det! Tyvärr så har det redan börjat töa här men det var kul så länge det varade.

All cred för den fantastisa bilden ger jag till min far och hans kära mobilkamera!

Nu ska jag göra mitt bästa för att hänga med pappa i skidspåret.

Ha det toppenbra!

Flyttpackar och taggar julfest

Jag har verkligen ingen aning om hur jag lyckats få hit så otroligt mycket grejor! Alla väskor, påsar, kartonger, ja allt jag lyckats få tag i är proppfullt och ändå är långt ifrån allt nedpackat än. Men det får lösa sig på ett eller annat sätt. Annars skulle jag ju kunna göra som storbloggarna och aktionera ut lite saker. Vad sägs, någon som vill köpa ett grådassigt gina-linne? Eller varför inte ett par slitna tygskor från HM? En minst tre år gammal BH från Lindex då? Nehe, inte det...

Ikväll är det dags för Hjälmareds stora julfest! 250 personer ska äta ett helt utsökt julbord (enligt min kostlärare och henne kan man minsann lita på) och därefter festa vidare med uppträdanden, juldans och mycket mer. Juldansen ska bli helt otroligt kul. Den liknar de lekar man som liten gjorde kring granen med den skillnaden att det är mycket mer avancerat. Men otroligt roligt är det!

Ta vara på dagen och försök att njuta av allt positivt livet bjuder på!

Julpump med discotouch!

Förmiddagens Bodypump var otroligt rolig. Självklart var det superjobbigt och riktigt svettigt men ska man träna så är det lika bra att det känns ordentligt. I min klass med blivande hälsocoacher har vi en riktigt härlig BP-instruktör som är väldigt duktig på att få alla att känna glädje och pressa sig lite extra. Mannen jag beskriver heter Andreas och ni kan se honom längst fram med det fina glittret i håret.

Nu ska jag hoppa in i duschen och sedan göra en hälsoprofilbedömning på en kille på skolan. Just nu känns det ganska nervöst för det blir min första "riktiga" HPB men det får lösa sig helt enkelt. Det brukar oftast göra det.

Ha det toppen!

Skidpremiär!

Ett besök på Bytt o Nytt resulterade i både nya längd- och slalompjäxor. Det känns riktigt bra och ännu bättre är att jag redan har invigt längdpjäxorna. Ja det gick faktiskt att åka på Mösseberg. Det var visserligen inte spårat, men det fungerade ändå. Något lite tråkigare är att jag insåg vilken otroligt dålig teknik jag har. Jag åkte med min kära far och han är så långt ifrån bra kondition man kan komma, men ändå var det jag som blev helt slut. Men det är ju helt klart något att jobba på. Jag har ju trots allt några månader på mig.

Klockan 19.50 ska jag sätta mig på tåget tillbaka mot Hjälmared för att gå terminens tre sista skoldagar. Imorgon väntar jul-bodypump med discotouch! Utklädnad är obligatorisk och jag är sjukt taggad. På tisdag går skolans stora julfest av stapeln och på onsdag är det dags för mig att städa ur rummet och flytta hem till Falköping.

En liten parentes är antalet vurpor jag gjorde i spåret idag. Jag kan avlöja att det var >5. Mer än så säger jag inte...

Ha det toppen!

Skidor och hälsoprofiler

Äntligen är det snö ute. Nu hoppas jag så innerligt att den ska få ligga kvar och i eftermiddag planerar jag att ta mig upp till berget för att säsongsinviga längdskidorna. Jag har vädligt mycket skidåkning framför mig i vinter om jag ska fixa att åka stafettvasan utan att skämma ut mig totalt. Men det ska bli riktigt roligt.

Nu ska jag ägna mig åt skolarbete ett tag och idag handlar det om att göra hälsoprofilbedömningar. Det är otroligt roligt, spännande och intressant. I framtiden skulle jag absolut kunna tänka mig att ha HPB som ett av mina arbetsområden. HPB innebär att man har en intervju och ett samtal med personen kring dennes hälsovanor. Samtalet rör både fysiska, psykiska och sociala delar och förhoppningsvis leder det till att personen i fråga har kommit fram till någon förändring den vill göra i sitt liv för att kunna må bättre. Man gör även en skelettmätning och beräknar personens fettfria vikt samt övre och undre viktgränser. Därtill mäter man också personens blodtryck och låter denne utföra ett lätt konditionstest på cykel. Ofta används detta i samband med företagshälsovård för att genom ökat välmående bland personalen, öka deras arbetskapacitet, minska sjukskrivningar osv. Är man inte insatt i detta så kankse det inte låter särskilt intressant, men jag brinner verkligen för det här!

Hoppas ni får en underbar dag!

Städ- och bakdag

Idag ska jag leka husmor. Det är julstök hos familjen Östman och det föll på min lott att baka till Saras fotboll samt städa i köket. Baket ser jag fram emot, sådant tycker jag är riktigt roligt. Att torka ur varenda kökslåda och skåp, torka taket osv ser jag inte fram emot fullt lika mycket, men med bra musik och mycket allsång ska jag nog överleva det också. Senare ska jag träna massage och Edvard får återigen bli offret. Han har i och för sig inte särskilt mycket emot det.

Nej, nu ska jag tagga igång familjen med min exeptionella specialversion av O helga natt.
Hej på en stund!

Tidsbrist och intervallträning

Dagen har hittills gått helt i linje med mina förväntningar. Dock har en liten tidsbrist smugit sig på så den efterlängtade bodypumpen får tyvärr bytas ut mot en löprunda. Anledningen till det är att jag behöver hinna med ett tidigare tåg hem till Falköping. För tillfället försöker jag bli sugen på att springa men det går tyvärr inget vidare. Bodypumpen hade varit så otroligt kul. Men nu får jag allt skärpa till mig, jag tänkte leka fartlek med pulsklockan så blir det förhoppningsvis roligare. På tal om det så är jag väldigt dålig på intervallträning för jag har svårt att pressa mig utan att någon säger åt mig att göra det. Jag är faktiskt väldigt psykiskt svag när det gäller sådant, men det är helt klart något att jobba på. Vill man förbättra sin kondition så är intervallträning otroligt effektivt och en väldigt bra metod. Hur som helst, nu får jag se till att pallra mig iväg från datorn och dra på mig löparskorna!

Ha en fortsatt trevlig dag!

Fantastisk dag framför mig!

Idag kändes det verkligen extra roligt att stiga upp. Dagen är späckad med otroligt mycket roligt! Den börjar med lektion i hälsopedagogik och därefter samtalsmetodik. Efter lunch ska jag och Kajsa 2/Kajsa T/Thidell/Lerum göra en hälsoprofilbedöning på varandra. Därefter tar jag bussen in till Alingsås, kör nya releasen Bodypump 80 och sätter mig sedan på ett tåg hem till Falköping. Där ska jag äntligen få träffa den magnifika Edvard Fredén och efter det är jag övertygad om att dagen kommer kännas fulländad.

För att lysa upp dagen lite extra bjuder jag på två snyggbilder från i lördags.

Vi kan det där med poser.


Skönt gäng!

Njut av denna underbara fredag!

Ack Falköping du sköna!

Nu är jag hemkommen från en otroligt roligt klassträff hos Martina i Göteborg. Knytkalaset blev en succé och med så härliga människor som vi har i klassen behöver man aldrig ha tråkigt. Min vana trogen såg jag till att försvara Falköpings heder och berätta om alla stora stjärnor som härstammar från denna fantastiska stad. Självklart tjatade jag som vanligt hål i huvudet på de andra angående hur bra precis ALLTING är i min kära hemstad. Jag är ganska tveksam till om jag egentligen kan stå för alla positiva sidor jag lägger fram, men det skulle jag såklart aldrig erkänna. Det är med stolthet jag lyssnar mer till namnet "Falköping" än "Hanna".

Om du också är från Falköping och funderar över vad jag egentligen kan komma på att skryta om så ska jag nu ge dig några förslag. (Det är okej att överdriva lite och man måste inte ha källor på allt, ok?)
  • Sveriges kotätaste kommun
  • Flest pizzerior per invånare
  • Sveriges längsta strög
  • Megastor crousing
  • Cittaslow (OBS! Funkar endast om du umgås med hälsocoacher eller mijlönissar.)
  • Kajsa Bergqvist hoppade 2m för första gången på Odenplan, Falköping
  • Lambretta-Petter har jobbat som musiklärare på Centralskolan och kommer nog från Falköping
  • Talang/Mammas pojkar/Idol -Moa Johansson är från typ Gudhem utanför Falköping
  • Eddie Meduza bodde under en tid i staden
  • Rickard i Zekes
  • Cecilia i Timotej
  • Arn Magnusson (Typ, funkar troligtvis inte på västgötar men med stockholmare är det inga problem!)
  • Gånggrifter, Klosterruiner mm (Funkar bäst på mormors-generationen)
  • (Hornborgasjön)

I framtiden tänker jag mig att jag kommer kunna skryta om följande saker:

  • Alla spelare i svenska volleybollandslaget har gått på Ållebergsgymnasiet
  • VD:n till en av Sveriges största koncerner är uppvuxen här (Pia Liedholm ofc)
  • Sveriges (världens) mest älskade artist härstammar från bygden (Petra Assio)
  • Svenska skidlandslagets bästa sprintåkare (Samuel Larsson)

Ja, ungefär så ser jag på framtiden för min kära stad. Har jag missat något/någon viktig så är ni självklart välkomna att lämna en motion i kommentarsfältet! Där är ni ju i och för sig välkomna tt skriva ändå.

Ovärd fakta om min älskling till stad kommer här:

Antal invånare

Falköping by night! (Vem behöver New York?)

Förresten, Jonas (the one and only) Fronth har kommit på ett rim på Edvard! Helt okej jobbat måste jag säga. Rimordet är de som sjäng "Lipstick", Jedward. Edvard-Jedward. Det får duga så länge.

Dröm sött! (Helst om Falköping)


Dagens rim!

Till morgondagens kalas har jag bakat bröd,
hoppas att det inte ska orsaka någons död.
Men limporna blev åtminstone fina,
förhoppningsvis uppskattas de hos Martina.
Nu är det verkligen bäst att jag på brödet spar,
om det imorgon ska finnas något kvar.
Annars får vi väl svälta,
vad häftigt det vore att en bil kunna välta.
Tänk om jag vore så stark,
eller om jag kunde äta bark!
Men det kan väl inte vara särskilt svårt,
kanske lite jobbigt om bajset skulle bli alltför hårt.
Ja jag gillar det där med att dagdrömma,
men även att leka kurragömma.
Jag saknar faktiskt den gamla klassen,
som till exempel när jag och Rebecka valde att inte använda dassen.
Den påsken var sannerligen fin,
och nu ska det bli skönt att flytta hem och kunna använda diskmaskin.
Hos Håkansons har de till och med två,
och idag fick jag väldigt ont i höften av att gå ut och gå.
På träningen kände jag mig ganska klen,
det hade varit otroligt roligt om det hade kommit en ren.
Då hade jag säkert orkat ta i ännu mer,
särskilt om det hade kommit massa fler.
Ja tänk om hela salen hade blivit fylld av renar,
föreställ er synen - det är ju det jag menar!
Nu kanske du tänker att det här börjar spåra ur,
men vänta du bara - jag har ännu inte berättat om min tjur.
Tyvärr har jag ingen sådan,
men hade jag haft det hade han självklart fått sova i sänglådan.
Han jag egentligen tänker på har ett namn på vilket jag ej kan rimma,
när jag försöker blir det mest en grötig dimma.
Hur som helst så saknar jag honom så att det är svårt att stå ut,
men själv springer han mest omkring i sin stjärngossestrut.
På fredag ska jag honom äntligen få möta,
då ska han allt få sig ett par pussar - mer eller mindre blöta.
Här sitter jag efter träningen fortfarande svettig,
och inte har de här rimmen gjort mig mer vettig.
Nu får det allt för idag vara nog,
undrar om det är roligt att köra en plog...

Försök rimma på Edvard om ni kan!



Brödbak och finansiering

Nu har jag varit duktig och bakat bröd till morgondagens knytkalas med klassen. Det ska bli supermysigt! Förutom brödet tänkte jag bidra med lite ost, kex och pepparkakor. Lagom svårt kände jag. Jag hoppas på att de äldre står för lite mer "matiga" saker. Men jag gillar bröd så mig skulle det inte gå någon nöd på om jag så skulle bli ensam på kalaset!

Jag har funderat fram en liten finansieringsidé under dagen. Från och med jullovets start så kommer jag att erbjuda massage. Jag har ett mysigt rum hemma där jag har en massagebänk och eftersom att jag är under utbildning kommer priset vara välidgt förmånligt. Exakt vad det kommer kosta är ännu oklart men är du sugen så är du välkommen att höra av dig!

Efter middagen ska jag och Kajsa träna Functional Moves och det ska bli riktigt roligt. Det är alltid superjobbigt och otroligt bra träning för hela kroppen. Om du inte har testat så kan jag verkligen rekommendera dig att göra det. Det är i alla fall mitt absoluta favoritpass. Nu ska jag titta till brödet i ugnen.

Hej på en stund!


Gläder mig åt minnen och taggar inför nyår

Att umgås med Rebecka var tveklöst det roligaste jag gjort på länge. Det kan helt enkelt inte bli tråkigt när vi är med varandra. Dessutom fick hennes besök mig att längta till nyår som bara den. Det kommer bli grymt kul att festa med alla härliga människor från gymnasietiden. Vi kollade igenom massa härliga kort från studentveckan och jag vill bara uppleva allt om och om igen...

Beachvolleyturnering




Togaparty!


Underbara klass


Champagnefrukost


Lovisa, Cissi och jag <3


Bal på Bjertorps slott!


Jag och Martin vilar ut på Rebeckas båt dagen efter balen.


Idag hade vi styrketräningslektion på hälsostudion och gick igenom ben. Imorgon blir det armar, det kan jag behöva! Det är verkligen roligt att gå i skolan när man läser så här intressanta ämnen. Riktigt härlig skillnad gentemot hur jag upplevde gymnasiet. Som tur är gick jag i en så härlig klass att jag tog mig igenom det trots att jag är långt ifrån en naturvetare.

Hej på ett tag!

Finbesök

Idag väntar jag besök av den fantastiska Rebecka Lans. Det kommer bli helt toppen!


Ha det fint!

Jag flyttar hem

Jag har gått och funderat ett bra tag nu och har till slut bestämt mig. Nästa termin kommer jag att bo i Falköping och pendla till hjälmared. Det är lite tungt att flytta ifrån alla härliga människor här, men jag väljer att prioritera ekonomin för att istället kunna göra lite roliga saker. Till exempel så kommer jag förhoppningsvis åka både till Åre, Sälen och ev även Thailand. Det sista är dock väldigt mycket eventuellt. Vi har nämligen fått för oss att vi ska åka på studieresa till Thailand så just nu ägnar jag väldigt mycket tid åt den här boken. (Den är inte superkul.)


Förhoppningsvis kan vi få något slags stipendie som gör att vi har råd att åka. Det vore verkligen toppen!

Ikväll ska jag för första gången någonsin testa indoor walking. Jag har hört väldigt mycket positivt om det så det ska bli väldigt spännande att se vad passet har att bjuda på.

Hej på en stund!

Fin helg

Det har varit en riktigt fin helg med mycket umgänge med familj och vänner. Det ger en så skön energikick! Den kommande veckan kommer bestå av en hel del plugg så den energin ska jag se till att tillgodogöra mig och använda väl. Morgondagens schema har jag absolut ingen aning om hur det ser ut men det får lösa sig. Det fina med att bo på internat är att man oftast hinner fråga någon med mer koll under frukosten.

Här kommer lite bilder från fredagens spårade julgodisbak.


Pappas mästerverk. Notera morötterna och ärtskidorna, allt enligt traditionen!

Nöjda bagare, ganska snygga må jag säga.

Systrarna Östman (vi slåss bara ibland).

Hej på ett tag!

And the elite got together

Det är sannerligen en förmån att få festa med Falköpings partyelit. Nu är det kanske inte vårt officiella namn, men det är åtminstone vad vi själva kallar oss. Gårdagen bjöd på en storslagen reunion och jag påmindes om varför det är så roligt att festa i Falköping. Det är nämligen så att oavsett hur många gånger man tappar bort sina partypeople så är det alltid bara att vända sig om så känner man någon annan. Fantastisk stad det här! Åtminstone i det avseendet...

Kvällen var dock inte helt smärtfri. Det hela började med att jag (jättesmart Hanna) hade glömt mitt leg. Vakterna var inte alls på min sida trots att jag plockade fram min mest oskyldiga hundögonblick. Som tur var så hade jag Pia Superwoman Lovisa Liedholm med mig och hon löste det hela så att jag slapp stå utanför och avundsjukt glutta in genom fönstret. Väl inne ägnades ungefär halva tiden åt dans och halva tiden åt att bli omkringknuffad. Hoffmaestro skulle nämligen spela och för att vara Falköping så är det enormt stort. Jag klarade mig ändå hyfsat oskadd, bortsett från ett blått och svullet knä som kom i kläm när dominoeffekten satte igång och alla helt plötsligt låg ned.



Förresten, jag försökte mig på att ha lockigt hår. (Okej, jag erkänner jag lockade det inte själv.) Lockigt var väl håret under ungefär halva förfesten kanske. Sedan hade det återgått till sina vanliga spikraka stripor. Under gymnasiet brukade Cissi och Lovisa fixa hår och smink på mig när vi skulle ut, det var bättre förr!

Och med det sagt önskar jag er en trevlig dag. På återseende!

Världsbäst happening

När jag väl kommit fram till Falköping igår, efter alla tågförseningar, så hade jag en riktigt trevlig kväll. Den bjöd som vanligt på massa gamla (väldigt överdrivna) dykarhistorier från min far och hans vänner. Därtill producerades en massa gott julgodis och som vanligt stod alla pappor för knäck-koket. Alla pappor utom min pappa. Han ägnade sig traditionsenligt åt att göra ärtskidor och morötter i marsipan. Juligt va? Detta kommenterades av en av de yngre pojkarna. "Varför gör inte Gert (min pappa) knäck som alla andra pappor? Det är ju manligt. Att göra marsipan är ju jättekvinnligt, vad är det för fel på honom?". Som svar fick han att det är han långt ifrån ensam om att fundera över...

Ikväll står en riktig SUPERHAPPENING på schemat! Det är nämligen dags för eventet "elit get together". Det innebär att ett otroligt härligt gäng med tjejer från gymnasietiden ska återförenas och festa loss tillsammans. Jag har sett fram emot det hur länge som helst och har väldigt höga förväntningar på kvällen. Jag är väldigt säker på att jag inte kommer att bli besviken!

Nu ska jag upp till stan en sväng och sedan ska jag springa en runda med mamma. (Ja, hon är mer vältränad än mig och ja, det är orättvist för jag tränar minst dubbelt så mycket som hon gör, men jag har vant mig.) Jag ser fram emot den dagen då jag kan springa om min snart 53-åriga mamma! Jag siktar på att göra det när hon är någonstans i 70-årsåldern, det känns rimligt.

Ha det riktigt bra nu och se till att njuta av denna dag!

Första gången

Jag finner egentligen bara en rimlig förklaring till varför jag fick vänta på tåget i 3 timmar idag. Det måste vara så att det är första gången det regnar i Sverige, någonsin. Det är ju fullt förståeligt att de inte riktigt vet hur de ska ta sig an ett problem som aldrig tidigare har skett. Coolt att ha varit med om en regn-premiär förresten! Hej på en stund!

Grym lunch

Dagens lunch var en blandning av den mat vi fått det senaste. Med andra ord så kunde man alltså välja lite vad man kände för. När jag slog mig ner vid bordet för att börja äta insåg jag att jag måste varit någon helt annan stans i tankarna när jag tog maten. På min tallrik fanns nämligen pannkakor, pepparsås, äpple, tacochips, lingonsylt, potatis, banan, bröd och bönor. Allt i en enda röra. Bra val Hanna!

Bönor hör förresten till en av de saker som jag alltid lägger upp på tallriken men aldrig äter. Jag är ju trots allt hälsocoach så jag måste ju se till att folk får en seriös bild av mig och min mathållning, eller? Extra mycket bönor tar jag om min kostlärare Lina står bakom mig i kön. Det är troligtvis hon som har uppfunnit bönorna. För övrigt är jag tveksam till att hon hade godkänt min lunch som "ett brett spektra av näringstäta råvaror". Men jag lär nog överleva. Nu ska jag övervinna vädret och ta mig till gymmet för en timmas bodypump!

Pusshej!

Agenda

En riktigt härlig dag ligger framför mig. Mycket att göra, men i princip bara roliga saker!
  • Planering av vårens hälsoprojekt
  • Samtalsmetodik
  • Bodypump
  • Hemresa (Falköping!)
  • Traditionsenligt julgodisbak och mys med familjerna Östman, Svensson och Garenfeldt

Ha nu en skön dag!


Hallon faktiskt, så det så.

Ca 70 personer på en fest där alla har gått in supermycket för utklädnaden, det kallar jag maskerad! Om det var svårt att tolka av förra inlägget så kan jag meddela att vår utstyrsel är ett tappert försök till att likna hallon. Dock bävar jag för att duscha i natt, det kommer sannerligen bli en kamp mellan mig och håret. Tur att jag har schampot på min sida. Nej, nu ska jag tillbaka och fortsätta skaka ballonger.

Hej på ett tag!

Taggade!


Utedass och en miljon minusgrader

Av någon, minst sagt, underlig anledning så ingår jag i ett av de drygt 1200 lag som ska delta i årets stafettvasa. Om jag är bra på att åka skidor? Nej det kan jag tyvärr inte påstå. Däremot är de andra i mitt lag det så jag har en del att ta tag i i vinter. Det här är ändå något jag ser ljust på, ja det känns som en rolig utmaning!

Vad som oroar mig mer är vårt boende dagarna före och efter loppet. Boendet i sig är det inget fel på, det är helt toppen att Alexandra i laget har fixat så att vi får bo kostnadsfritt i hennes släktingars stuga i Rättvik. Det jag har hakat upp mig en aning på är snarare kombinationen kyla och utedass. Tänkbara scenarier:
  1. Jag fryser fast på dasset och tvingas åka loppet med en toaring sittandes på stjärten.
  2. Istapparna får sällskap av varsin kisstapp och bajstapp som måste brytas loss.
  3. Det är is på ringen som är jättehal och när de andra hör någon ropa på hjälp från dasset så är det jag som har halkat i.

Ganska troliga scenarier om jag får säga det själv.

Hej på en stund!


Maskerad!

Ikväll är det dags för en happening i sann Hanna-anda. Att klä ut mig är bland det roligaste jag vet, och hör och häpna, men det är jag faktiskt riktigt bra på. En liten detalj till outfiten saknas fortfarande men vi (jag och Kajsa) har eftermiddagen på oss för att lösa det. Jag känner på mig att hela festem kommer bli en stor succé.

I övrigt har jag även planerat in löpträning efter skolan och det ska bli riktigt skönt. Nu ska jag gå ner till herrgården för att äta frukost, hårt liv? Nej, inte så värst.

Ha en toppenbra dag!

Snål tattarunge i farten

I lördags hade vi en stor julmarknad här på Hjälmared och en av de många grejer man kunde besöka då var loppmarknaden. Själv hann jag aldrig dit under dagen, men däremot passade jag på att fynda ordentligt i måndags. Då var det rea på loppisen för alla elever och man fick plocka till sig allt man ville ha i en bärkasse oc betala 20 kronor för hela kassen. Trots att jag egentligen inte hade behov för någonting av det loppisen hade att erbjuda så var jag självklart för snål för att gå miste om tillfället. Så här i efterhand funderar jag över vad sjutton jag ska ha de där grejerna till. Men tänk på att jag endast betalade 20 kronor för alltihop!

  • Brödrost- kan ju vara bra att ha men frågan är om jag kommer kunna med att ha en så sjabbig sak i min kommande bostad? Men till internatet duger den fint!
  • Snögubbar i porslin- troligtvis tog jag dem mest för att de från början kostat 80 kr. Om jag tycker de är fina? Ingen aning, det får någon med bättre smak avgöra. Men tillsvidare får de stå ovanför sängen.
  • Rosa koppar- Mest nöjd blev jag över de gammalrosa kopparna, de är faktiskt väldigt söta. (Ja, den åsikten kom jag fram till på egen hand.)
  • Massa dukar- De är väl fina eller? Vart jag tänkte ha dem? Inte den blekaste aning.
  • Bakformar- kommer förhoppningsvis till användning. Helt okej köp ändå.
  • Fotogenlampa utan kupa- Jättebra köp Hanna, grattis! Bra att du tänker igenom dina köp noggrannt. Alltså, vad sjutton? Men den är ju i alla fall rosa.
  • Väska- helt okej faktiskt, åtminstone praktisk med många bra fack så det köpet får godkänt.
  • Gamla fina böcker- inspirerades av Sofia som är väldigt duktig på inredning. Ganska snart efter köpet insåg jag att jag aldrig kommer lyckas åstadkomma något fint med dem ändå.

Summa summarum: Jag betalade 20 kr för två söta koppar, resten hamnar troligtvis långt ner i någon flyttkartong på vinden. Är man tattarunge så är man, det är inte mycket att göra åt den saken.

Sov gott!


Smedjan 3

Under det här året bor jag på internat på Hjälmareds Folkhögskola där jag läser till hälsocoach. Att bo på internat är en otroligt rolig upplevelse! Man har vänner omkring sig hela tiden och behöver aldrig oroa sig för att inte ha någonting att göra. Det är dock lite speciellt, jag delar till exempel toalett med en annan tjej, vi är sex stycken som delar kök och tio som använder samma tvättstuga. Självklart uppstår det problem ibland, men jag tycker att vi är riktigt bra på att samsas här i Smedjan. I Smedjan och på Smedjevinden bor som tur är helt toppenbra folk. Själv huserar jag i Smedjan 3:





Om ni nu tänker att "det såg ju riktigt mysigt ut, hoppas hon kan blogga om inredningstips" så tänker ni fel. Tyvärr fick jag inte särskilt många kvinnliga gener och det där med färg och form hör till en av dem jag saknar. Det betyder inte att jag inte bryr mig, men jag har för vana att ta hjälp av människor i min omgivning som jag vet gör det bättre helt enkelt. Rummet här till exempel är till största del min kära mors förtjänst.

För övrigt så innebär min okvinnliga natur även att det inte finns någon som helst chans att ni kommer kunna läsa om vare sig smink, hår, hantverk eller det senaste inom modevärlden. Det där har aldrig riktigt tillhört mina starkare sidor. Som tjej har det i och för sig ett flertal nackdelar att inte vara bra på sådant man i princip förväntas kunna med förbundna ögon. Men jag har klarat mig hittills så det ska nog gå bra i fortsättningen också.

Ha det fint!

Glädje

MAQ-träningen var som vanligt riktigt härlig. Den påminner dessutom väldigt mycket om mitt favoritpass Functional Moves. Det är funktionell träning för hela kroppen som jag verkligen kan rekommendera!

Efter ytterligare några lektioner gick jag upp till mig, öppnade datorn och blev som vanligt helt varm inombords. Jag har nämligen världens bästa skrivbordsunderlägg. Det består av massa härliga bilder på mig tillsammans med fantastiska vänner och jag blir lika glad varje gång jag ser det! Livet är allt bra skönt.



Nu ska jag ägna mig åt lite skolarbete och idag är det kost- och näringslära som står på schemat. Det känns verkligen toppen att vart enda ämne som jag läser är så otroligt intressant. Det känns faktiskt inte ett dugg jobbigt att plugga!

Puss och kram, skumbanan!

Vardagslyx!

Jag känner i hela mig att det här kommer att bli en fantastisk dag. Vill den inte bli det av sig själv så ska jag se till att göra den till det! Som vanligt masade jag mig upp ur sängen 07.25 och alldeles strax ska jag gå de 100 meterna till frukosten som i vanlig ordning äts 07.30. Idag kommer jag nog tyvärr att missa "andrum" i kapellet men det är för någonting ännu bättre; första lektionen består av Maq-träning på hälsostudion. Tänk att få träna på skoltid, där kan vi snacka vardagslyx!




Ha nu en ruskigt bra dag!

Vänta på bussen-rim

För er som inte vet vad det är (men det vet väl alla?) så är det rim som man kommer på när man väntar på bussen. Syftet med rimmen är att skicka dem till någon för att muntra upp dennes dag en smula. Dagens tema var något diffust, men jag skulle ändå vilja sammanfatta det som... uttryck av känslor?

  1. Kram och puss, gotlandsruss.
  2. Puss och kram, tavelram.
  3. Här får du en kyss, av en tjock fet ryss.
  4. Om du håller i en cigg, får du inte något ligg.
  5. Om du använder en dongel, kan du titta på hångel.
  6. Pigan vill inte ligga med drängen, för han är dålig i sängen.
  7. Hej svej, jag gillar dig.

För er som redan nu börjar ana att det finns en viss risk att den här bloggen kommer spåra ur, så kan jag meddela att det är endast temporärt.

 

hej hopp, gummisnopp!


Hanna Rut Karin Östman

Det var en gång en flicka som bodde i den lilla lilla staden Falköping. I den lilla staden luktade det konstant koskit och när man stod mitt på torget kunde man höra korna råma. I ett rosa trähus fick flickan en idyllisk småstadsuppväxt, präglad av en ganska vanlig familj. Förutom att hon aldrig lekte några tjejlekar, gnagde av tapeten ända in till gipsskivan, sprang naken på ICA och åt upp sin mammas korktofflor, så var hon en ganska vanlig flicka.

När flickan blev äldre ville hon bli uppfinnare, lindansös, skådespelare, akrobat, clown, artist, elitryttare, skoförsäljare, servitris, ekonom, författare, flygvärdinna, polis, brandman och civilingenjör. Senare valde hon dock en annan väg.

Efter att ha läst det naturvetenskapliga programmet på gymnasiet insåg flickan att det där med att tänka på supersvåra saker, det är inte riktigt hennes grej. Istället kom hon på den brillianta idén att utbilda sig till hälsocoach och med det trivs hon väldigt bra. För tillfället bor hon på skolans internat utanför Alingsås och där händer det mycket kul.

Hon tycker att träning är kul och när hon inte ägnar sig åt det eller skolan så trivs hon med att ungås med vänner och pojkvän. Den där pojkvännen är egentligen alldeles för cool för flickan men det är något som pojkvännen själv inte har insett och flickan hoppas att det förblir så.

Snipp snapp snut, då var denna sagan... påbörjad!

Vad hände där?

Det känns minst sagt annrolunda att sitta här och skriva mitt livs första blogginlägg. Jag som alltid tyckt att det där med bloggande haft en självklar fjortisstämpel över sig. En rosa header har jag dessutom, är det verkligen okej? Färgen rosa förresten, den har nog tillräckligt med kapacitet för att få ett eget inlägg någon gång.

Hur som helst, tanken med bloggen är att dela med mig av mitt magnifika berg-och-dalbaneliv i form av tankar, känslor, händelser, tips och idéer och sist men inte minst: en hel del HAPPENINGS! Vad är en happening då? Jag är ännu inte helt säker men jag har en stark känsla av att min tolkning av ordet kommer att göra sig känd under bloggandets gång!

Nu kör vi! (vilka vi?)
/Hanna

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0