Hemmagjorda chips

Till fredagsmyset igår provade jag att göra lite chips. Det blev riktigt gott och är hur lätt som helst.

  1. Hyvla potatis i skivor med osthyvel
  2. Torka av skivorna lite
  3. Lägg ut skivorna på bakplåtspapper på en plåt
  4. Ringla över olivolja (extra virgin)
  5. Strö över salt eller valfri krydda efter smak
  6. Sätt in i ugnen på 175 grader i ca 20 minuter
  7. FÄRDIGT!

 

Nu ska jag iväg till Skövde med mor och syster. Det är shoppinghelg där i helgen så vi har nog tur om vi överhuvudtaget kommer in i affärerna... Jag är sugen på lite nya träningskläder (som vanligt) men det återstår att se vad plånboken har att säga om detta. Det senaste har jag haft svårt att hitta "vanliga" kläder för jag har ingen koll på vad jag vill ha. Tänk att ha en privat stylist... Det vore otroligt bra för en så mode-omedveten och stilbefriad människa som jag.

Vi hörs!


Utmaningen: vecka 1 dag 3

Sista dagen i första veckan med armhävningsutmaningen. 5 veckor kvar! Följ fortfarande samma spalt som du gjorde under dag 1 och 2. Idag körde jag mina armhävnigar en timma efter träningen (Functional Moves) så det var allt lite trögt. Men jag fixade det helt okej i alla fall. I sista setet där man ska maxa klarade jag 16 stycken och med tanke på förutsättningarna är jag nöjd med det. Första dagen i vecka två blir på tisdag.



Ha en fortsatt fin dag!

Lördag 31/3

Det snöar ute. Egentligen inget att vara förvånad över men det känns ändå trist. Vad som känns betydligt roligare är allt jag ska hitta på idag.

  1. Functional moves på Form Falköping
  2. Laga laxbiffar med limeblad och en pastawook till det
  3. Armhävningsutmaningen
  4. Shopping i Skövde med mamma och kanske Sara
  5. Löpning med Jonas
  6. Diplomskrivning (har inte blivit av än men nu är det sista chansen!)
  7. Tjejmys

Jag gillar när man har alldeles lagom mycket att göra. Idag är en sådan dag. Dessutom känns det förträffligt bra att jag inte ska skriva högskoleprovet. Lycka till ni tappra som gör det!

Trevlig sista mars!


Vi kan fest

I lördags hade vi en otroligt trevlig och galen klassfest. Jag bjuder på några av Emmas/Tommys bilder från kvällen. Varför jag alltid lyckas komma hem utan en enda bild är ju en bra fråga...






Snygg-Kajsa Ramsing får sätta punkt för det här inlägget.

Hej på ett tag!

Finfredag!

Dagen började med etikprov. Det är troligen det prov jag lagt minst energi på av alla prov hittills under hälsocoachutbildningen. För att ge en liten hint om min nivå citerar jag mitt svar på sista frågan (det var ett sånt där "tänk-så-mycket-du-kan-prov"). "Det är fel att dopa sig. Gör man det blir det orättvist. Det är som att fuska. Jag hatar fusk. Extra mycket inom idrott. Tack och hej."

Följande lektion ledde jag tillsammans med några klasskompisar ett gympapass och där presterade jag på en betydligt högre nivå. Det var otroligt kul. Tidigare har jag lett mycket vattengympa, vilket är jätteroligt,  men jag trivs ännu bättre med att leda den här typen av pass.

Igår fick jag vara med om något fantastiskt roligt. Det var riktig discodans som gällde. Slutligen hittade jag lite kläder också. De var kanske inte helt rätt men huvudsaken är ju att man försöker gå in för det tycker jag. Så här snygg är min klass.


Dagen kommer fortsätta med en promenad med Martin och därefter lite festplanering med Rebecka. Det blir fint.

Ha det toppen!

Biggest loser Sverige

Biggest loser är faktiskt det enda program jag har följt under våren. Annars tittar jag inte särskilt mycket på TV. Dels blir jag välidigt imponerad och inspirerad av de förändringar de åstadkommer och dels tittar jag på programmet eftersom att det i mångt och mycket berör den branch jag är i. Som hälsocoach är det vanligt att hjälpa människor med viktminskning, både på grupp- och individnivå. Nu pratar jag självklart om mänsikor som ur hälsosynpunkt är i behov av det. Därför tar jag mycket lärdom av hur de går till väga i programmet eftersom att de enligt mig på många sätt har ett sunt förhållningssätt till vad det innebär att göra en livsstilsförändring. Därmed absolut inte sagt att jag tycker att de gör rätt i alla situationer. Hur som helst, STORT GRATTIS RALPH!



Slejman var min favorit och lyckligtvis hade även han gått ned hur mycket som helst! Linda ägde.

Imorgon ska jag försöka bjuda på en hel del läckra bilder från både klassfest och discodans.

Ha det toppen!

Pushups

Idag ser min lilla armhävningsutmaning ut enligt bilden nedan. Om du hänger på så ska du följa samma spalt som du gjorde dag 1. För mig gick det helt okej även idag, klarade 18 stycken på sista setet så jag känner mig nöjd.


Om jag bara ska skriva om mina nedrans armhävningar framöver? Naturligtvis inte! Jag garanterar minst ett inlägg av helt annan karaktär lite senare ikväll.

Ha en fortsatt fin dag!

Utklädnadskris!

Imorgon har jag fått förmånen att prova discodans. Det ska bli hur kul som helst! Dessutom är det obligatorisk utklädnad, vilket jag verkligen uppskattar. MEN, vad sjutton ska jag ha på mig? Jag har inte alls koll på discokulturen och har inte något stort utbud av den sortens kläder hemma... Någon som har några tips?

Om man ändå hade haft en sån här!

Det hade ju varit sjukt nice!

Hej!

Lite gym och sedan hälsoprojekt på det

Ska alldeles strax sätta mig på tåget mot Alingsås. Tänkte inleda dagen med en sväng på gymmet för att sedan bege mig mot Räddningstjänsten. Idag blir det hårdkörning med den administrativa personalen där, stationsträning står på schemat! Dessutom ska jag agera kostrådgivare - kul!

I eftermiddag ska jag hinna jobba undan ca 50 diplom och märkeslappar som ska skrivas till simskoleavslutningarna på söndag. Sedan blir det två timmars sångsällskapet. Härlig onsdag!

Ha en fin dag!

Utmaningen!

För ett tag sedan blev jag tipsad av Tommy i min klass om ett träningprogram man kan göra för att klara av 100 armhävningar. Om allt går som det ska, når man målet på sex ynka veckor. Det tycker jag låter som väldigt kort tid, men det är helt klart värt att testa! Dessutom gillar jag utmaningar!

Programmet går ut på att man ska göra armhävningar vid tre tillfällen i veckan. Jag kommer att köra tisdag, torsdag och lördag eftersom att de dagarna passar mig bäst. Då kommer jag lägga ut dagens utmaning och även uppdatera om hur det gått för mig. Beroende på hur många man klarar i nuläget, följer man olika kolumner. Perfekt! Idag är första dagen och så här ser upplägget ut idag.



Mitt rekord är 24 armhävnigar så egentligen kanske jag skulle kunna hoppa fram några veckor. Men för att vara på den säkra sidan börjar jag på vecka 1 och startar i kolumn 3. Det gick bra! I sista setet där jag skulle maxa, klarade jag 18 stycken och eftersom att minimun var 9 så får jag vara nöjd med första dagen i utmaningen.

Blir du också taggad av utmaningar? Eller vill du kanske bara bli starkare? I en armhävning tränas både bröst, axlar, armar och bål - bra va? HÄNG PÅ DU OCKSÅ!

Nu kör vi! :)

Så gick det...

Jo men det gick faktiskt helt okej med passet. Det är riktigt roligt och vädret är ju helt toppen så jag har verkligen inget att klaga på! Jag upptäckte även att vi i princip inte har någon häck alls, åtminstone inte så här års. Så åskådare hade jag gott om! Kul att så lite kan få männsikor att skratta, för det kan jag tala om att de gjorde!

Sara passade på att dokumentera hur det hela såg ut från vardagsrummet:


Jag återkommer lite senare med en utmaning jag tänkt satsa på ett tag framöver! Hej!

Äger lite i trädgården

Efter en lugn skoldag med endast matkreation och massage (jag fick helkroppsmassage!) så tänkte jag nu gå ut i trädgården och skämma ut mig lite. Jag behöver öva in koreografin till gympapasset vi ska ha på fredag och en så här solig dag finns det väl inget bättre alternativ än att göra detta utomhus.

Så till mina kära grannar: tycker ni att jag ser otroligt fånig ut när ni står där och kikar genom häcken (den är i och för sig väldigt gles...) så inbjuder jag er istället att komma och vara med! Det blir fest ska ni se, nu kör vi!

Pusshej!

Idag är en mindre bra dag

Ja idag är verkligen ingen bra dag. Det har absolut inte hänt något särskilt men dagen är ändå väldigt långt ifrån att vara bra. För det mesta brukar jag tränga undan sådant och vara hypad och superglad hela dagarna ändå. Det handlar inte om någon slags förnekelse utan det är bara sån jag är. Lite hypad, smågalen och väldigt glad. Oftast. Sedan kommer dagar som den här äckeldagen - dagar när bägaren rinner över.

Idag känner jag så här:
  • Jag saknar ALLTING som jag inte har
  • Jag värdesätter INGENTING av det jag har
  • Jag kan sitta i soffan och äta digestive med vitlöksost för resten av mitt liv

Återkommer när jag känner mig glad, eller åtminstone lite smårolig igen. Hej.


Klassfest, jobb och lite träning på det - fint liv!

Gårdagens fest med HC var som vanligt helt otroligt bra. Den här gången kom jag dessutom med sista tåget hem och slapp en ofrivillig övernattning i Surte... Den enda bild jag har än så länge är i suddigaste laget, men den beskriver ändå väldigt bra hur gött vi hade det. Party!


Idag har jag haft näst sista simskoletillfället med mina grupper. Alla barn har blivit så duktiga! Det är väldigt roligt när man ser att de verkligen utvecklas. Efteråt passade jag på att simma lite. Tyvärr tycker jag att det är så otroligt tråkigt och enformigt. Jag beundrar verkligen simmare. De lägger så otroligt mycket tid på sin träning och den verkar innefatta väldigt mycket mängdträning. Det måste krävas en enorm inre styrka för att förmå sig till att ligga där i vattnet vecka ut och vecka in. Tacka vet jag löpning, där finns det åtminstone något att titta på!

Missa nu inte Så ska det låta ikväll! (Jag och pappa tävlar sóm galningar mot varandra som vanligt...) Det är helt klart en av veckans höjdpunkter.

Ha det great!

Morgonträning

Jag är så tacksam över att vara morgonpigg! Det är verkligen toppen att helt utvilad kliva ur sängen halv åtta en lördagsmorgon. Dessutom är resten av familjen av samma gener vilket ledde till en mysig frukost tillsammans. Klockan nio infann jag mig på Form Falköping för att ösa ur mig energi i mitt favoritpass Functional moves. Bortsett från coren kände jag mig riktigt stark och det är en så härlig känsla!



Nu laddar jag om inför kvällens "Marsnatta" i Alingsås. Eftersom att både förfest och utgång ska ske med min härliga klass så har jag naturligtvis höga förväntningar på kvällen. På något sätt ska jag också lyckas ta mig in på Hotellet där åldersgränsen är 22... Men det löser sig säkert!

Ha en fin dag!

Fredag, sol, goda gärningar, ABBA och Julia

Jag har verkligen haft en fantastisk dag idag. ABBA-passet var hur kul som helt. Att kunna sjunga med i varenda låt under ett pass är bland det bästa som finns! Jag blir så glad och taggad av rolig träning till bra musik så jag går verkligen loss. Enligt mig är det precis så det ska vara. Dessutom leddes passet av riktiga energiknippen till instruktörer vilket bara gör det hela ännu bättre.

Solen behöver jag väl inte säga så mycket om egentligen, den äger. Att mötas hemma av mamma och syster som gjort i ordning fruktsallad att äta på baksidan är ju till och med ännu bättre.

Däremot kan jag berätta att jag träffade en kvinna som inte var fullt lika nöjd med sin dag. Oturligt nog hade hon hamnat på fel tåg och kunde dessutom väldigt lite svenska. Eftersom att jag vid det här laget är grym på att charma tågpersonalen så sprang jag som en galning för att försöka stoppa tåget innan det rullade ut från perrongen. Tyvärr misslyckades denna manöver... Istället tog jag med mig kvinnan till SJ's kundtjänst i Falköping där jag efter några minuter lyckades få SJ-gubben att ge henne en ny biljett till nästa tåg åt rätt håll. Tack SJ! Efter att ha kånkat kvinnans väskor upp och ned för fyra trappor lämnade jag henne vid rätt spår och gick nöjd och belåten därifrån.

Kvällen ska tillbringas med min fantastiska vän Julia. Det ska bli hur härligt som helst att få vara med henne. Vi ska även till Korskyrkan i Åsarp och där kommer vi garanterat träffa fler härliga människor och förhoppningsvis även få vara med om ett bra möte!

Ha en fantastisk fredagkväll! :)

Bästa kompis med lokföraren



Det kanske är en liten överdrift att kalla oss bästa kompisar, men nu är vi åtminstone mer än bara bekanta. Jag hade verkligen flyt imorse. Eftersom att plånboken låg kvar på skolan så hade jag inte heller något busskort med mig. Lite smånervös går jag fram till en tjej med västtrafikjacka, som står på perrongen, för att förklara mitt lilla dilemma. Helt plötsligt utbrister hon "Jsg känner ju dig, vi har pratat förut!". Ännu mer nervös känner jag att "skit, jag har försökt fjäska till mig ett gratisåk hos just den här personen förut..." Men så var inte fallet. Istället visade det sig att hon är lokförare och att jag är hennes sons simlärare. Utan förvarning tar hon upp telefonen och ringer konduktören på tåget jag ska åka med och talar om för honom att han ska låta mig åka gratis. Hur mycket flyt kan man ha egentligen? Tack Andreas mamma!!!

Hej på ett tag!

12,5 km rikare!

Efter dagens distanspass är hela kroppen 12,5 km rikare. Det känns fantastiskt bra! Om du nu tycker att det lät väldigt kort, eller kanske långt, så kan jag säga att det är det som är tjusningen med dessa pass. Du lägger dem helt enkelt på din egen nivå. Detta är någonting som genomsyrar i princip all sorts träning. Att anpassa både längd och intensitet efter din egen förmåga är väldigt viktigt att komma ihåg. För mig passar denna dryga mil bra när det är dags att lägga in ett distanspass.

Distanspassen är de sköna löpturerna då du är långt ifrån maxpuls och absolut inte ska känna dig helt utpumpad efteråt. En renodlad löpare har gott om dessa mängdpass i sin träning. Nu är jag inte mer än en träningsglad motionär och därför lägger jag inte in dessa pass oftare än 1-2 gånger i veckan. Längden varierar jag efter dagsformen. Idag kändes kroppen härligt pigg och vädret var fantastiskt och det tillfället passade jag naturligtvis på att utnyttja!

Imorgon ser jag fram emot ett fartfyllt ABBA-gympapass som ett gäng i min hälsocoachklass har satt ihop. Det kommer bli en otroligt bra start på en händelserik helg!

På återseende!

Utan plånbok och mobil

Ja det är just likt mig att sittandes på tåget inse att jag inte har fått med mig vare sig mobil eller plånbok från skolan. Som tur var hade jag flyt och träffade min simlärarkollega Malin på tåget och några samtal senare var det hela löst. Dock hade både pappa, skolans expedition, Anna och städerskan involverats i mitt dilemma. Tur att männsikor är så goda!

Kärlek till er alla!

Gympapass!

Nu sitter jag och Kajsa här och försöker slå våra (kloka?) huvuden ihop för att få datorerna på vår sida. Här mixas det en massa musik och bränns skivor för fulla muggar. När det är klart ska vi repetera gympapasset som vi satt ihop tillsammans med Erica och Christoffer och jag tror det kommer att bli riktigt bra. Åtminstone så har vi väldigt roligt! Musik och träning i ett, kan det bli mycket bättre?

Back to work, vi hörs!


Hänt sen sist

Hej. Nu är jag tillbaka här på bloggen efter ett litet (allt är relativt) uppehåll. Inleder med en liten uppdatering om vad livet har haft att bluda på!

  • Jag har fått jobb på Fritidsresor! Den första juni beger jag mig till en ännu okänd destination för att jobba som barnledare på Fritidsresors Blue Star Club. Där kommer jag vara i minst tre månader och sedan har jag möjlighet att fortsätta där i höst och då förhoppningsvis som sport- och aktivitetsledare. GREAT!
  • Jag har blivit singel. Say whaaaaat?! Ja så är det faktiskt. Jag dog naturligtvis lite när det hände. Nu säger jag som Wendel skulle ha sagt - (ev har även Thorsten Flinck sagt det någon gång...) jag reeeeeser mig igen!
  • Hemsedal. Vecka 7 var jag i Hemsedal med det sjukaste gänget på länge. Vi hade det helt enkelt otroligt bra. Jag, Pia, Agne, Anders, Victor, Erik, Filip, Oscar.
  • Skolan äger. Skolan äger och jag äger i skolan. Hör upp nu alla gymnasievänner som ser mig som blond och lite halvkorkad (i och för sig förståeligt). Jag har spikat de TRE senaste proven. Dessutom är min klass helt fantastisk. Det äger.
  • Häsloprojekt på Räddingstjänsten. Jag och Erik har startat upp ett hälsoprojekt med den adminsistrativa personalen på Alingsås Räddningstjänst. Vi inledde med att göra hälsoprofilbedömningar på dem och därefter har vi anordnat ett flertal hälsofrämjande aktiviteter. Det går riktigt bra och det är jätteroligt att få testa sina vingar!
  • Sånglärare för en dag. Jag vikarierade för Charlotte (sånglärare) på musikskolan en dag. Det var verkligen en helt ny erfarenhet och riktigt roligt. Spännande att prova något nytt!
  • Sångsällskapet. Jag har börjat sjunga i Ann-Britts vuxenkör. Jag, Filip och Oscar sänker helt klart medelåldern men vad gör det? Det är otroligt roligt att äntligen sjunga igen!
  • Korthårig. Det höll jag nästan på att glömma. I fredags fick jag en impuls och klippte av mig håret. Det blev en page med kort nacke. Nöjd.

Ja, det var allt för den här gången. Nu är jag back on track!


RSS 2.0