Vad håller jag på med?

Idag har jag varit ledig. Har absolut fått väldigt många bra grejer gjorda, verkligen.
 
Det här var planen:
 
  • 06.00 gå upp och klä mig för träning
  • 06.30 träna
  • 08.00 äta frukost
  • 08.30 vandra ca 1 mil till en fin strand
  • 15.00 vandra tillbaka
  • 17.00 tvätta + sätta upp tvättlina m.m.
  • 19.00 äta middag och chilla
Så här blev det:
 
  • 06.00 gick upp UTAN att ta på mig träningskläder
  • 06.30 lägger mig i sängen igen och kollar på youtubeklipp
  • 08.00 för sent för träning, äter frukost istället
  • 08.30 lägger mig i sängen igen. Äter jordgubbar och kollar på massa ovärda grejer på datorn.
  • 11.30 Åker med de som har jobbat till poolen på deras siesta
  • 15.30 Går hem
  • 16.00 Lägger mig i sängen igen och äter jordgubbar.
  • 19.00 Undrar var sjutton jag har hållt på med idag? Har varken ätit lunch eller middag, däremot 30 000 mellanmål såsom frukt, nötter m.m. Har inte tränat. Har inte tvättat. Har absolut inte vandrat.
Åååååh, vad jobbig jag är! Nu måste jag ut i 33 graders värme istället för de 26 grader det var imorse när träningen egentligen var inplanerad. Tvätta kan jag väl göra nästa år eller så, jag är ändå en rätt ofräsch människa så det är nog ingen som skulle lägga märke till om jag stinker lite mer än vanligt. Eller kanske ändå, blir ju ganska svettigt här om man säger så... Äsch, nu måste jag ut och röra på mig och det är sannerligen inte en minut för tidigt!
 
PS. Har hört från säkra källor att Jonas Fronth höjer standarden på Skara Sommarland med 83%. DS.

Ja!

Bra Spanien! Att vara i Spanien när de spelar EM-final känns riktig roligt. Bara under kvällens semi kändes det som att hela marinan här i Calan Bosch blev en enda stor kör. Ja, åtminstone mot slutet. :)

Något mindre kul, men ganska typiskt Hanna-osmart var att jag kvart över 11 kom på att jag behövde köpa vatten. Enda öppna stället tog då 1 euro/liter vilket är sinnessjukt dyrt! Jag kollade inte ens priset och köpte gladeligen 4,5 liter. Insåg i kassan att det nog inte är ett så särskilt smart drag att köpa vatten i en presentshop. Nu ska jag dricka med andakt!

Godnatt!

Livsnjuteri

En morgonpromenad på vackra Menorca som avslutas med en simtur i en vik med turkost vatten. Mmmmmmmmmmmm, vilken livsnjutare jag är! Det gäller att passa på när livet bjuder till så att säga.

Förövrigt så var det väldigt nära att promenaden övergick till en springtur men jag lyckades hålla band på mina löpsugna ben. Skulle jag springa med inflammationen fortfarande ömmande så skulle jag få ångra det bittert. Been there, done that så att säga. Nu ska jag fortsätta min njutelse genom att inta mitt absoluta favoritmål - frukost!

Ha en fantastiskt fin dag!

Hög på endorfiner

Jag känner mig fortfarande hög på endorfiner sedan gårdagen träningspass! Jag, som trodde att löpning var det bästa som fanns, hade glömt bort hur fantastisk känslan efter ett riktigt styrkepass är. Jag provtränade i ett gym här igår och trots att det var långt ifrån den kvalité jag är van vid, så gick passet riktigt bra. Kroppen var såklart jättetrött efteråt men ändå kändes det som att jag svävade fram! Snacka om lyckorus!!! Kanske bör omvärdera min löpsatsning? Särskilt med tanke på mina skador...

Igår eftermiddag var jag lite deppig. Hade inte kunnat löpträna pga skador, längtade hem, m.m. Det enda som krävdes för att jag skulle gå från noll till hundra var det där passet. Att jag tog tag i mig själv, letade upp gymmet, körde hårt och målmedvetet och fokuserade på det jag gjorde. Jag är helt otroligt tacksam över de kickar träning kan ge. Vilken grej! Ett tips från mig är därför att kämpa för att ta det där steget som krävs för att komma iväg till träningen - det är verkligen värt det!

Nu är jag nyss hemkommen från den fantastiska frukostbuffé jag äter varje dag. Idag intogs den efter en timmas promenad i underbar natur och smakade därför extra gott.

Ta hand om er!

Festes de Sant Joan 2012

Nu har jag försökt ladda upp bilder här i en halv evighet utan resultat. Men nu äntligen!!! Så det får räcka med en... Hur som helst så hade jag en toppenmysig midsommarafton med fina flickor, tapas och balkonghäng. Igår var vi inne i Ciutadella på en riktigt stor, och då menar jag verkligen stor, festival. Sant Joan är en festival där de Menorquinska hästarna står i fokus och hela staden FESTAR verkligen i tre dagar i sträck från morgon till kväll. Det var en otrolig upplevelse att få vara med om! När 20 000 människor samlas på ett inte alltför stort torg för att se en hästparad verkar dock alla glömma bort att de faktiskt är djur. Säkerheten var inte direkt på topp och som gammal hästtjej blir jag lite nervös när människor bokstavligt talat kastar sig över de vackra hästarna och när ryttarna medvetet stegrar hästarna alldeles för nära, och till och med mitt i,  folkmassan. Men det var ändå otroligt kul att få vara med om Sant Joan! Eventuellt tar jag mig in i eftermiddag igen för att se riddarspelen.
 
 
Ledig idag, yeeeeees!

Midsommar!

Vi firade midsommar redan i onsdags här i Cala'n Bosch. En mycket trevlig tillställning vill jag lova. Idag ska vi ha midsommarfirande på hotellet. En liten midsommarstång är uppsatt och den ska kläs med grönt papper och pappersblommor. Hela Menorca är något slags naturreservat så det är förbjudet att plocka blommor här.


För övrigt så har min överansträngning i en extensormuskel på höger underben kommit tillbaka. Det är väl skit att man inte ska kunna träna ordentligt! Jag vet att jag sprungit mycket nu det senaste, men det är ju det jag vill! Har tagit reda på att liniment heter linimento på spanska så jag ska  ge mig iväg på jakt efter det för att döva smärtan lite. Ingen löpning trots vilodag igår, det får bli styrka idag! Dock utan spänst, allt för att spara min stackars lilla muskel...

Ha nu en fantastisk midsommarafton!
 

Det svider

Nu har jag just sänt iväg ett mail som sved ganska rejält måste jag säga. Jag har varit kluven inför detta väldigt länge och har haft jättesvårt för att bestämma mig. Nu är det i alla fall gjort. Jag tackade precis nej till ett toppenerbjudande om att komma hem till Sverige i höst och bli crossfitinstruktör för att istället göra ännu en säsong på Fritidsresor. Jag får helt enkelt hoppas att jag kan få något liknade erbjudande den dagen jag väljer att komma hem till Sverige igen. Det hade varit så otroligt roligt, men det känns ändå mer (om än lite) rätt att stanna på Fritidsresor. Jag har nämligen fått en tillsvidareänställning här.

Hur som helst, nu ska jag ut och kötta backintervaller innan jobbet. Det blir bra det.

Ha en fin dag!

Träningsupplägg

För att kunna vara tillräckligt disciplinerad med träningen så har jag satt upp ett konkret mål att jobba mot under sommaren. Målet är milen under 50 minuter. Det känns rimligt eftersom att jag tidigare sprungit på 54. I mitten / slutet av augusti kommer jag förhoppningsvis hem till Sverige en vecka och då ska provet avläggas. Här har jag nämligen lite svårt att mäta upp exakta sträckor och jag har ingen gps. Jag vet sedan tidigare att jag trivs bra med träning fem gånger per vecka. På grund av värmen här får jag planera ordentligt för att fixa passen men så här ser grundupplägget ut.

Pass 1: Långa eller korta intervaller.
Pass 2: Distanspass 8-12 km.
Pass 3: Styrka med fokus på uthållighet och spänst.
Pass 4: Backintervaller
Pass 5: Kortare distanspass 5-7 km.

Detta är grunden och varje vecka planerar jag in när varje pass ska ligga. Jag har även funderingar på att då och då lägga in långpass, runt 2 mil och uppåt, men det är värmen som hindrar mig just nu, och varmare blir det. Det är bäst att träna på morgonen men för att kunna köra exempelvis intervaller så vill jag ha energi i kroppen vilket innebär att jag behöver gå upp väldigt tidigt för att både hinna äta och smälta maten. Detsamma skulle gälla med ett långpass fast ännu tidigare pga passets längd. Så planering och disciplin är verklgien A och O just nu.

Men jag är laddad och vill verkligen fixa det här så det måste gå helt enkelt! Ha en bra dag!

Hannas exceptionella Menorcaguide

Efter några veckor här på mitt kära Menorca tänkte jag att det börjar bli dags för mig att ge er min snabbguide. Som vanligt slänger jag upp några punkter och relevansen avgör ni själva!

  • Den lokala osten bjuds på var du än kommer
  • Likaså den lokala korven
  • Likaså deras nationaldryck gin
  • Likaså deras lokalproducerade vin
  • Jag har varit på både gin- och vinprovning. Vad jag gjort där? –Ätit lokal ost såklart.
  • När jag säger att de alltid bjuder på detta så menar jag verkligen alltid. Exempel är ridutflykt, båtutflykt, guidade bussturer, på alla restauranger, på hotellen osv.
Jag har till och med sett dem göra sin berömda ost...



Jag förväntar mig att ni fick ut extremt mycket av denna utförliga Menorcaguide!

Jag gillar ost. Och korv. Men mest ost. Alltså gillar jag Menorca. Hejdå!

Jag vann

Imorse när jag var ute och sprang så tävlade jag mot en kille. Han visste inte om att vi tävlade, men jag anser helt klart att jag vann. I början var jag hur seg som helst men när han vek av från en sidogata i ett betydligt högre tempo än mitt så fick jag helt plötsligt mängder av energi! Stackarn vände sig om hela tiden för att se om jag fortfarande var kvar, haha.

Före


Efter


Ja alltså, det var ju inte helt utan ansträngning jag "vann" om man säger så...

Fina fiskar och båtlängtan

Vi har haft en fin eftermiddag här, fiskarna och jag. Snorklingen var toppen. Det bästa var att utrustningen fungerade och nu när jag vet att jag kan lita på att cyklopet är tätt m.m. så kan jag våga mycket mer nästa gång. Det är verkligen fridfullt att låtsas vara en fisk för ett tag. Lite som att komma till en annan planet...

Efter snorklingen solade jag på en klippa och lät vågorna skölja över benen. Jag kan fortfarande inte förstå att jag har det så här bra, att jag faktiskt bor på den här fantastiska ön. Efteråt packade jag med mig en liten picknick och satte mig vid hamninloppet och kikade på alla båtar. Jag som är mer eller mindre uppvuxen på sjön skulle ge mycket för att få åka med någon här någon gång. Jag får jobba på att bli tight med någon fiskare här kanske!



Ha en härlig kväll! :)

Snorkling!

Nu har jag en helt ledig eftermiddag och det ska jag passa på att utnyttja. Jag tänker gå iväg till en egen liten vik som jag såg när jag var ute och sprang härom dagen och sedan ska jag snorkla hela dagen lång. Oj vad roligt det ska bli!

Efter en mycket givande skypekonversation med min far har jag även konstaterat att min snorkel inte alls är trasig utan att det bara var jag som behövde justera vissa inställningar så att säga...


pusshej!

Bamseklubben!

Idag hade vi våra första bamsebarn i klubben. Oj vad roligt det var! Vi har bland annat sysslat med bamsegympa och dunderhonungsjakt. Igår färdigställde vi Bamsehuset som blev jättesuperduperfint! Bild utlovas senare.



Tamariscos children club leaders. (Aka Hanna & Lisa)

När jag var liten så bodde det två hundar på min gata som hette Hanna och Lisa. Please wright that down.

Nu beger vi oss mot balearisk buffé, hej!

Vilken dag!

Ja dagen har verkligen varit i särklass, men först vill jag bara nämna att festen igår var alldeles väldans bra! Det känns verkligen häftigt att ha fest med runt 50 anställda inom samma koncern och att dessutom vara på en stor takterass med utsikt över Calan Bosch's hamn. Som vanligt så tog jag alldeles för få bilder men med tanke på att det tar ca 10 min att ladda upp en bild här så gör det inte så mycket. Något ska jag nog ändå kunna bjuda på.

På bilden representeras Sverige, Danmars och Finland.


Nu till denna minst sagt udda dag. Jag har varit på en av de mest fantastiska ridturerna jag någonsin varit med om. Vi red igenom stora naturreservat, på rid- och gångleden Cami de cavalls, på långa sandstränder, ja jag är helt mållös över hur vackert det var! Dessutom uppskattar jag ju ridningen något enormt eftersom att jag numera rider så sällan. En riktig Menorquin har jag minsann ridit på! Även om det inte var heltsvart vilket de egentligen måste vara men för att kunna hålla dem så svarta så kan de bara gå ute på natten. Den här var lite brunare men det var för att han får gå ute på dagen också och det uppskattar jag.

Väl hemma blev det en ganska PMS:ig eftermiddag. Ett tag var jag på väg till sjukhuset för att en tant skrämde upp mig över att jag kunde ha bränt hål på hornhinnan. (Mitt ena öga har runnit från och till sedan igår.) Några googlingar senare bestämde jag mig för att hon säkert överdrev. Istället låg jag någon timma i solen och gick sedan in och åt kvällsmat på rummet utan någon vettig förklaring till varför jag inte var på buffén. (PMS som sagt.)

Träningen gick tyvärr väldigt dåligt. Jag har varit så glad och tacksam över att jag har en stark och frisk kropp som fixar mina morgonträningar och ger mig energi hela dagarna. Idag var det tyvärr inte alls så. Det positiva jag fick ut av det var att jag faktiskt har lärt känna min kropp bra nu. Jag hade planerat 3 cirklar styrka med körde bara två för att kroppen faktiskt sa stopp. Istället joggade jag en liten sväng och sedan sprang jag rakt ut i havet. Där låg jag i säkert en kvart och glömde helt av hur dåligt träningen hade gått. Det var inte alls så kallt som alla har sagt! Att bada efter träning ska bli min nya tradition. Jag hade en hel strand för mig själv och det var helt otroligt härligt! Jag var i eufori. Eller något i den stilen.

Imorgon väntar MASSOR av jobb men det ska bli kul för på lördag öppnar Bamseklubben och Superkids! Ha det superbra mina godingar! Vi hörs! :)

Här händer det grejer!

Jag inledde dagen med en löptur. Därefter jobbade några timmar med klubben, var med på ett inspirerande möte om "conversation of selling", paddlade kajak, snorklade, paddlade kajak igen och nu är jag fixad och redo för fest! Det är nämligen kick off på gång här på Menorca! Det innefattar även Thomsons anställda vilket innebär att jag VERKLIGEN kommer vara tvungen att snacka engelska ikväll. Inte nog med det, jag ska dessutom göra det med ett gäng britter...

Hur som, det blir nog great. Imorgon ska jag rida!!! Det ska bli helt otroligt fantastiskt jättekul! En utflykt på hästryggen med picknick på stranden...

PUSS!

Det SKA vara svettigt!

För att få till träningen här i värmen får man ha ganska bra planering. Det är sannerligen en utmaning för mig som är en ganska oplanerad och impulsiv människa. Jag tror dock att jag har börjat forma rutiner som kan fungera. Det kräver såklart lite extra uppoffring att gå upp en timme innan träningen för att hinna äta ett litet mellanmål tillräckligt långt före ett intervallpass till exempel. Jag äter dock inte före varje pass men jag skulle aldrig köra ett tufft högintensivt pass på morgonen utan energi i kroppen. Det skulle bli alldeles för nedbrytande. Det är förövrigt nästan endast på morgonen det fungerar att träna här på grund av värmen och varmare kommer det bli!

Jag tänkte berätta mer om mål och träningsupplägg i ett kommande inlägg. Tills dess får ni njuta av en härligt (definitionsfråga) svettig bild från gårdagens intervaller.


Hej så länge!

Jag som var så taggad!

Jag var helt sjukligt övertaggad inför den här matchen! Tyvärr levde kvällen inte riktigt upp till mina förväntningar. Anlidningen till det var självklart att jag hade förväntat mig vinst! Men vägen till förlusten var åtminstone himla kul. Det kändes extra viktigt att skryta med min nationalitet när jag inte är i Sverige. Summa sumarum - bra kväll.



En ö i havet

Nu har jag internet! Tidigare kände jag mig lite som en lightversion av Steffi i "en ö i havet". Har ni läst den boken? Okej, mina föräldrar var inte fångar i koncentrationsläger, men förutom det så fanns det faktiskt vissa likheter!

  1. Jag var på en ö i havet.
  2. Jag hade ingen kontakt med omvärlden.
  3. Jag förstod inte språket.
  4. Jag lyssnade på radion varje kväll för att höra om de skulle läsa upp min pappas namn. Okej det där var lögn.

Lite likt var det väl ändå?

Nu har jag dock både internet och ett spanskt nummer så det går verkligen ingen nöd på mig! Det gjorde det i och för sig inte innan heller. Snabbversionen är att vädret är nice, jag bor bra, äter god mat, jobbar mest med bästa Lisa och är allmänt nöjd med tillvaron. Uppdateringen kommer att bli bra mycket bättre nu när jag har tillgång till internet, var så säkra. Imorgon startar jag igång med mitt nya träningsprogram och det är jag fett taggad på!

Det blev lite om mycket, något rörigt kanske men det är lite sådan jag är. Nu ska jag på födelsedagsfest, tjolahopp!

Förresten! Jag har köpt en häst till Ellen också. Han heter Lombre.

Hejdå.


Live from Mallorca

Vädret är bäst. Vi har massor att göra men ändå kan jag inte förstå att jag faktiskt är här och jobbar. Jag springer runt i slappa träningskläder bara för att jag älskart och svettas som en get inuti bamsedräkten. Imorgon bär det av mot Menorca och då börjar det på riktigt!

Utsikten från det stora fina hotellrum jag bor på är helt fantastisk, dock har jag inte hunnit med att ligga i solen i mer än någon timma... Men lediga dagar kommer väl så småningom!


Jag har även...
  • Varit Bamse in his magic parade
  • Planerat asasketasupermycket med Lisa
  • Varit med i Bamseklubben och Superkids
  • Varit Bamses roodie
  • Diskat i showergel
  • Börjat blöda i min iver att vinna över ett barn (ja det är sant...)
  • Handlat konstig och okonstig mat
  • Ofrivilligt ätit buffé utan att betala för mig.
  • Gått ut och ätit med för lite pengar med mig (vid ett annat tillfälle...)

Ja det var väl det. Åter till jobb nu, vi hörs naturligtvis snart i gen! :)



Nu är det nära!

Ja nu är det faktiskt så nära att det är dags att packa ner datorn. Jag vet inte riktigt när jag kommer ha möjlighet att uppdatera men på tisdag ska vi installera oss i vårt hem på Menorca och om inte innan dess, så ska jag åtminstone uppdatera då! Nu ska jag iväg till Kinnarp en sväng och sedan, halv 3 i natt bär det iväg från Vasagatan 25, Falköping, Sweden.

Ta hand om er, vi ses och hörs!

Alcúdia pins

I morgon kl 09.45 landar jag och Lisa på Mallorca. Där ska vi bo på hotellet Alcúdia pins tills tisdag då vi åker båt över till Menorca och vår arbetsplats Tamariscos. Nu längtar jag helt galet mycket efter att åka! Lisa är för övrigt min arbetskollega och troligtvis blivande sambo och lite annat smått och gott. Här är hotellet vi ska bo på under våra dagar på Mallorca!


Snacka om att jag är förväntansfull nu!

Jonas gästblogg 1.0

Tjatja Bloggen.



Jag heter Jonas Fronth är 20 år och bor i den underbara staden Falköping.

Detta är mitt första gästbloggsinlägg någonsin. Detta har jag lite prestationsångest över. Men jag kommer att kämpa. Jag och bloggens underbara ägare Hanna har träffats idag för att fira(?) hennnes flytt till Spanien. Vi firade  genom att äta en underbar fruktsallad gjord av Hanna. Jag hade även köpt en utflyttningspresent som bestod av svenska jordgubbar som vi kalasade på. (För svenska jordgubbar finns inte i Spanien eller.....)

Vi har även spekulerat i framtida yrken för mig och även i framtida fru(ar). Hanna tyckte jag skulle bli djurparskötare(myt), brandman, sportbutik eller möjligtvis idrottslärare.
När det gällde framtida fru(ar) kom vi inte framm till så mycket. Så om någon känner sig manad får personen gärna höra av sig till HANNA så vidarförmedlar hon det till mig. 

Men nu får jag snart ta och avrunda innan alla slutar läsa ( vilket ni säkert redan gjort). Men jag vill önska Hanna all lycka till med sitt jobb som barnklubbsledare aka (also known as) gå runt i bamsedräkt hela dagarna. Jag hoppas att hon trivs bra, men inte för bra så hon aldrig kommer tillbaka till Falköping igen. Fast om hon skulle trivas så att hon väljer att inte komma tillbaka hit så blir jag glad för hennes skull då med typ som "är magen glad är människan bra".

Det var allt för mig.

NU FÅR NI SE TILL OCH ÄGA!!

/jonas

Kom igen Hanna, packa!

Jag sov bra på soffan. Så här ser min säng ut för tillfället.

Skulle tippa på att det är ungefär hälften av vad jag behöver ha med som är framplockat hittills. Med tanke på att jag åker i natt så kan jag behöva lägga på ett kol nu! Jag kör på ett vinnande koncept!
  • Bra musik (=Andreas Wallhs spotifylistor)
  • Hög volym
  • Inget godis/snacks/frukt (distraherar!)
  • Packlistan i högsta hugg

GO GO GO GO GO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


RSS 2.0