Kidnappning!

Svartklädda och med leksakspistoler i högsta hugg kidnappade vi de nyblivna 20-åringarna Johanna och Sofia. Det blev en mycket spännande och lyckad happening!



En mindre lyckad happening är att jag har lagt upp massa packning på sängen så nu har jag ingenstans att sova. Undrar vad som händer om jag låtsas vara fem år och kryper ner mellan mamma och pappa? Det skulle kanske inte uppskattas så där värst mycket... Det får väl bli soffan i natt då!

Hur gör man egentligen?

Det visade sig att packningens storlek inte alls skulle bli min största utmaning idag. Att över huvud taget komma igång är utmaning nog! Jag är riktigt grym på att hinna med hur mycket som helst under dagar då jag har massor planerat och det trivs jag verkligen med. Lika bra som jag är på det, lika dålig är jag på att ta vara på oplanerade dagar. Det enda jag skulle göra idag var att packa, och inte ens det har jag gjort! Jag begriper mig inte riktigt på sådana här dagar. Oplanerad ledighet i ensamhet är verkligen inte min grej. Hoppas mamma kommer hem snart och tvingar mig att sätta igång.

/20-åring

Mycket roligt har hunnits med!

I tisdags kväll träffade jag ett gäng härliga tjejer hemma hos Jenny. Det var otroligt bra att hinna med det innan jag åker. Igår begav jag mig till Borås och spenderade större delen med Nina. Vi fortsatte planeringen kring vårt MEPP och klockade sedan alla övningar. Galet jobbigt pass med alldeles för många övningar men det var nödvändigt och dessutom väldigt roligt. Förutom att jag blandade ihop höger och vänster och körde fel på hemvägen så gick det faktiskt bra! Nej förresten, jag backade på en gråsugga också. Sånt som händer!

På hemvägen stannade jag till hos Tove och vi tog en härlig promenad med hundarna. Efter det mötte jag Ellen och Jenny på Donken och sedan tog jag med mig Jenny hem till mig. Dit kom så småningom även Johanna. Oj vad roligt det är när man hinner med mycket!

Idag är min utmaning att packa och väga packningen, intressant! 

Från Bodypump till tjejmys

I eftermiddags hamnade jag på ett Bodypump-pass med endast sju deltagare. Det var jag och passets sex veteraner. Riktigt bra träning men det kändes ganska obra att känna sig sämst. Jag gillar mer att vara bäst... Och vad ska jag göra åt det? Träna såklart! Sist jag körde BP var i julas och då var jag iförd tomtedräkt...

Nu ska jag gå föbi Johanna och möta upp henne och Ellen sedan ska vi tillammans med ett gäng härliga tjejer träffas hemma hos Jenny och mysa. Åh vad bra det ska bli!

Imorgon ska jag och Nina klocka alla MEPP-övningar. Jag ser fram emot ett roligt och samtidigt grymt jobbigt pass i Borås! Nu börjar det verkligen ta fart med MEPP och det är så kul!

Ha det fint!

Intervaller

Jag har fått en fråga om hur man kan lägga upp sina intervaller om man tränar på löpband. Själv tycker jag betydligt mycket mer om att träna utomhus, men mycket av det som tillämpas vid utomhusträning, kan lika väl appliceras på ett löpband inomhus.

Den strösta fördelen med intervallträning är att man totalt sett under passet har hög puls under lång tid. När jag säger hög puls menar jag någonstans mellan 80-90%. På den nivån orkar man inte springa särskilt länge och därför är det riktigt bra att göra det i intervaller under passet. Det leder till en bra förbättring av konditionen. Det är som vanligt viktigt att tänka på att variera sin träning och inte bara springa intervaller utan även distans, långpass, återhämtningspass med mera.

Har man koll på vilken maxpuls man har så kan det vara bra att använda sig av en pulsklocka för att veta vilken intensitet man arbetar på. Maxpulsen är 220 slag minus åldern för genomsnittet men det kan variera kraftigt och därför behöver man prova sig fram. Ett maxpulstest rekommenderas endast för elitidrottare då det är extremt krävande och innefattar vissa riskmoment. Eftersom att frågan handlade om intervaller inomhus på löpband kommer jag att börja med några exempel kring det. Därefter kommer jag även att ge tips på hur man kan springa intervaller utomhus. Alla exemplen kräver att du är uppvärmd när du börjar.

Att tänka på: Intervallträning med fokus på högintensiva perioder som nedan, kräver att du är grundtränad. Detta är alltså ingenting för dig som är nybörjare eller ska komma tillbaka efter en lång skadeperiod.



Exempel 1
10 km/h (eller ca 60%) - 30 sekunder
14 km/h (eller ca 80%) - 90 sekunder
Upprepa 10 gånger = totalt 15 minuter högintensivt.

Exempel 2
  • 4 minuter - 10 km/h
  • 4 minuter - 12,5 km/h
  • 4 minuter - 11 km/h
  • 4 minuter - 13 km/h
  • 4 minuter - 11 km/h
  • 4 minuter - 13 km/h
  • 4 minuter - 11 km/h
  • 4 minuter - 13 km/h
  • 4 minuter - 11 km/h
  • 2 minuter - 14 km/h
  • 2 minuter - 10,5 km/h
  • = 40 minuter (8 km),

Lite längre intervaller och därmed mindre fartökning i det här upplägget.


Exempel 3
För att klara måltiden på ditt nästa lopp.

  • 4 min i ett tempo som motsvarar ditt måltempo för nästa motionslopp (vill du t.ex. springa 10 km på 50 min. springer du i 12 km/h).
  • 4 min i samma tempo men med 2 graders lutning på bandet.
  • 3 min där du ökar tempot med 1 km/h och bibehåller lutningen.
  • 3 min där du bibehåller tempot men ökar lutningen till 4 grader.
  • 4 min i ett tempo motsvarande till måltempo för nästa motionsopp (vill du t ex springa 10 km på 50 min ställer du in bandet på 12 km/h).
  • 2 min löpning utan lutning, där du minskar tempot med 2 km/h.
  • 2 min där du ökar tempot med 3 km/h.
  • 1 min där du ökar lutningen till 4–6 grader.
  • 1 min där du ökar tempot med ytterligare 1–2 km/h.
  • 5-10 min lugn nerjogg utan lutning.

Det här är en jobbig form eftersom att man endast får två chanser att sänka pulsen. Men det är extremt bra för att klara sin drömtid!


Exempel 4

  • Spring 4 x 4 min med 2 min ståpaus mellan varje. Den första intervallen springer du en aning snabbare (ca ½ km/h) än ditt normala löptempo.
  • Öka tempot gradvis för var och en av de följande intervallerna, så att du under den sista känner att du pressar dina gränser. Undvik dock att springa så hårt att du tar ut dig fullständigt.
Nu kommer jag att visa några intervallformer som passar bättre för utomhusträning, jippie!

Exempel 5
Backintervaller. Det här är en personlig favorit. Om nu någonting så jobbigt kan vara en favorit... Välj en brantare backe, ca 200 meter lång eller en flack ca 600-1000 meter lång. Spring uppför på 80% av maxpuls och jogga ner. Vid intervall i en kortare backe, vila ca 30 sekunder mellan varje. Spring på 75-80% i en lång flack och 80-85% i en kortare brant backe. Upprepa 5-10 gånger.

Exempel 6
Långa interaller. Nu kommer ni säkert tycka att jag är väldigt ospecifik, men det går att göra på så många olika sätt så jag skriver så här.
Arbetsperiodens längd: 2-10 minuter
Lätt arbete/vilans längd: 1-6 minuter
Exempel på kombinationer arbete/vila: 3/1 minuter, 3/3 minuter, 6/4 minuter
Upprepas 2-10 ggr med samma intensitet.

Exempel 7
Arbetsperiodens längd: 10-120 sekunder
Lätt arbete/vila: 5-60 sekunder
Exempel på kombinationer arbete/vila: 20/10 sekunder, 45/20 sekunder, 70/30 sekunder, 90/45 sekunder

Exempel 8
Fartleken liknar intervallträningen men är inte lika kontrollerad. Träningformen går ut på att variera tempot under passet i längre och kortare intervaller. Ett bra tips är att springa i varierad terräng, t ex i skogen. Det går att improvisera fartleken under passet men det kan också vara bra att planera i förväg ungefär hur passet ska se ut.

Exempel på upplägg:
-    Spring långsamt 2-4 minuter och spring sedan lite snabbare 2-4 minuter
-    Öka takten långsamt under 4 minuter och sedan minskar farten under samma tidsintervall

Lycka till med era intervaller!

Inför Menorca-shopping

Idag ska jag till Göteborg och shoppa loss ordentligt. Allt jag kan tänkas behöva ha med mig till Menorca som jag inte redan har ska inhandlas. Det känns som att det kan bli en hel del grejer faktiskt, kul!

Ett av de många sätt jag firade examen på i fredags!


Ha en härlig tisdag gott folk! :)

Jag vill så gärna!

Jag vill så gärna kunna springa obehindrat igen. Nu ska jag ut på en liten runda för att se vad höft, vader och knä har att säga om det. Det vore helt fantastiskt att kunna börja trappa upp löpningen igen. Kroppen har fått vila från det ett tag nu så jag hoppas verkligen att det ska fungera.



Pusshej!

Hästlycka

Tidigare idag red jag ut tillsammans med Ellen. Det var helt fantastiskt härligt! Jag har verkligen saknat hästar och ridning och allt vad det innebär. Dock har jag inte saknat det tillräckligt mycket för att ha haft ambitionen att återuppta intresset på heltid. Vi fick en fantastisk uteritt i fint väder och Kapten som jag red, han skötte sig exemplariskt.

I ridbyxor kommer jag nog alltid att trivas.


Fina Ellen med Azalea och Cap Dale


Ellen berättade att Menorca har en egen hästras! Det ska jag verkligen kolla upp :)

Sömn är bra

Sömn är bra. De senaste dagarna har jag dock prioriterat andra roligheter framför detta vilket resulterade i en stor trötthet. Detta ledde till att jag somnade i solen där jag tänkt ligga endast 30 minuter och vaknade upp väldigt röd. Det gör ont. Jag har lärt mig en läxa. Hej hopp.

Förutom att uppnå stans rödaste kropp så har jag även påbörjat packlistan. Den är lång och jag är långt ifrån färdig. Men det är ganska kul att skriva ner allt som ska med. Jag är inte särskilt effektiv för varje sak som ska packas med leder till dagdrömmeri om hur jag kommer att använda det på Menorca.

Till lunch skulle jag och mamma försöka oss på ett unikt samarbete. Oftast går det till så att mamma kan och vet allt och jag hjälper till. Idag var det istället jag som stod för receptet. Skillnaden var väl att jag inte kunde eller visste någonting om hur jag hade tänkt mig det och receptet som jag hade i huvudet var minst sagt oklart. Jag är ju sådan att jag tänker att det löser sig och att det går fint att prova lite och blir det inte bra så har man lärt sig något. Mamma blev ganska frustrerad av min filosofi och hade det inte särskilt lätt med en köksledare som inte hade en aning om vad som skulle göras. Stämningen var stundtals väldigt... spänd. MEN resultatet blev en god kycklingwok. Vi är nöjda. Lärdom: om man ska bossa över någon så är det bra att veta vad som behöver göras...

Och snurrig som jag är har bilden ingenting med inlägget att göra. Men Kajsa borde kanske satsa på en karriär som fotograf? Hon är ju i alla fall sjukt snygg i sitt försök till en bra bild, det borde räcka.


Mamma firades i morse, nu är det snart mormors tur, hejdå! :)

Utbildad hälsocoach

Nu är jag utbildad hälsocoach. Ska jag vara ärlig så är det inte alls själva examen som fyller mina tankar. Det är min underbara klass. Det är riktigt riktigt vemodigt att inte veta när jag kommer att träffa dem nästa gång. Det enda jag vet säkert är att det är absolut minst tre månader dit. Men troligtvis betydligt längre tid än så. Jag har fällt många tårar under de senaste dygnen och nu när jag sitter här hemma i Falköping slår det mig på allvar. Jag kommer inte träffa dessa 19 fantastiska männsikor på måndag. Inte heller på tisdag eller onsdag.

För att gå ifrån denna vemodiga inledning kan jag berätta att jag trots tårar och avsked har haft en fantastisk sista vecka men min klass. Avslutningsfesten hos Kajsa i Lerum varade hela natten och var otroligt bra helt enkelt. Vi var ett gäng som sov över och har nu haft en riktig mysdag (bakisdag för alla utom mig) och haft det allmänt chill. Det är svårt att sätta ord på alla känslor som nu bubblar inom mig men här kommer en glimt kärlek.


Klockren stipendieutdelning!

Emma, Martina, Kajsa


Gött häng efter en god lunch på Aludden, Lerum.

SÅ snygga.

Som alltid när hälsocoacherna är i farten så blir det god matlagning med fint samarbete.

Mycket väl godkänt reslutat.

Och så här pigg är man dagen efter.

Ha det fint alla härliga människor!

Stor rapportering på lördag

Nu är jag hemkommen från en helt fantastisk dag med klassen. Imorgon är det skolavslutning och sedan kommer HC 11/12 hitta på härliga saker hela dagen för att njuta in i det sista. Det innebär även att jag inte kommer komma hem imorgon kväll... Jag garanterar riklig uppdatering på lördag!

Ha det toppenbra!

Härliga dag!

  • Överraskningspass på Hälsostudion med Ellen
  • Fika och se Tommys film om klassen
  • Lunch för sista gången i Herrgården
  • Sola och njuta på skolan ett tag, kanske ta ett dopp
  • MEPP-planering med Nina
  • Överraskningsplanering med Andreas
  • UTSPARK!

Snacka om att jag ser fram emot den här dagen! Ha det toppen :)


Jobb på Menorca!

I förmiddags fick jag ett samtal från Fritidsresor där de berättade att min destination i sommar kommer att vara Menorca. Det känns riktigt riktigt bra! Ön verkar vara fantastiskt fin och ha mycket härligt att erbjuda. Dessutom ska vi göra en nyöppning av Blue star club på hotell Tamariscos där jag ska jobba. Det innebär att jag kommer att få vara med och planera allting från grunden, hur roligt som helst! Jag ser verkligen fram emot arbetet som children club leader på en solig resort! Jag kommer att åka tidigast den första juni och vara borta i minst tre månader. Därefter får jag känna efter och se hur det känns. Här är hotellet jag ska jobba på.


Härligt va? Åh vad jag ser fram emot det här!

Vem kan slå Tommy och Hanna?

Imorgon arrangerar min klass (Hälsocoach) en äventyrsstig för resten av skolan. De kommer att gå en runda och tävla i lag på olika stationer. På min och Tommys station gäller det att slå oss i en speciell gren. Vad det är är än så länge hemligt, men vi är väldigt laddade inför detta!



Radarparet i tävlingssammanhang!

Taggar morgonträning

För att orka upp på morgonen och träna, är det viktigt för mig att vara förberedd redan kvällen före. Då är det inte alls lika lätt att ligga kvar och tänka att "nja, jag tränar senare istället". Ett hett tips är att plocka fram träningskläderna och lägga dem bredvid sängen. När klockan då ringer lite tidigare än man skulle önska, är kläderna det första man ser och gårdagens planering av passet dyker med ens upp i huvudet.

På grund av diverse skadeproblem är det skonsam cykling som står på schemat för mig imorgon bitti. Jag har dålig koll på hur snabbt det går att cykla så istället för att bestämma sträcka, bestämmer jag längd och intensitet på passet. Jag har en lättare förkylning i kroppen och väljer efter mina förutsättningar att köra 40 min medelintensivt.

Men för att kunna prestera bra på morgonträning (och alla träning) är sömnen otroligt viktig. Godnatt!

I skolan

Vi körde ett riktigt roligt träningspass i skolan idag. Det var en intervallbaserad hinderbana. Här är lite bilder på min duktiga klass!



Bilderna tog jag mellan hinderbansintervallerna då jag skulle jogga runt. Därav den fina kvalitén...


Något som ger glädje är naturligtvis det fina vädret. En solig lunch ute på gräset satt fint en dag som denna!


Sola med måtta nu kära vänner. Men framför allt, njut!

Vader är bra - när de inte gör ont...

Jag och mamma kom just hem från berget där vi sprang en runda. Så här glad var jag innan.



Efter en kilometer var jag inte riktigt lika glad längre. Efter två kilometer var jag inte alls glad. Efter tre kilometer blev jag tvungen att gå. Mina vader stumnde något olidligt! Efter ca tre kilometer hade jag riktigt ont. Så ont att jag inte kunde förmå mig att fortsätta springa. Hela muskulaturen drar ihop sig och det känns som att muskeln är helt kontraherad. Jag tror inte att det är kramp eftersom att det successivt blir värre och värre. Jag har haft det här besväret i ungefär en månad men det har aldrig varit så illa som idag. Om någon har en idé om vad det skulle kunna vara så är jag otroligt tacksam för alla tips!

Efter att ha gått några kilometer kändes det bättre men det är inte helt borta än. Usch vad jag ogillar sådana här difusa "skador" som jag inte vet vad jag ska göra åt dem! Om jag ska fortsätta att klaga lite så kan jag säga att det kändes som att shortsen åkte upp till hakan ungefär och att jag sprang omkring i trosor. Mamma intygade att så inte var fallet, men det var så det kändes och det räckte för att jag skulle känna mig obekväm.

Nej, nu får jag ta och rycka upp mig!

MEPP-planering

Jag har tidigare berättat om att jag tillsammans med en vän har startat ett projekt. Anledningen till att jag än så länge kallar det projekt är att företagsformen ännu inte är helt fastställd. Det vi håller på att bygga upp är en ny träningsform som vi kallar MEPP-träning. Jag kommer att berätta mer om namnet när alla rättigheter är klara. Idag jobbar jag med att ta fram riktlinjer för MEPP-träning. I stort är konceptet redan fastställt så idag arbetar jag med något fantastiskt roligt - detaljer. I det här sammanhanget handlar detaljer om specifika träningsmoment och övningar. Varje övning som ska ingå vägs på guldvåg och självklart finns det kriterier som måste uppnås för att övningen ska kunna ingå i konceptet MEPP.

Det är verkligen otroligt spännande att få möjligheten att göra något man verkligen brinner för. Jag har en känsla av att det här kommer att bli riktigt bra. Nu ska jag återgå till planeringen!

Grattis till mig

När jag fyllde år fick jag en fin servis som jag hade önskat mig. Idag tog jag mig i kragen och bar upp den och lite andra presenter på vinden där jag har kartonger för sådant jag ska ha när jag flyttar hemifrån. Då hände det! Jag hittade en supersnygg servis som jag helt hade glömt av att jag hade. Troligtvis fick jag den när jag fyllde 18, vilket trots allt är två år sedan. Dessutom hittade jag glas som jag inte heller kom ihåg att jag hade fått. Roligt med en extra födelsedag så här en vecka senare.

Uppe på vinden gjorde jag och mamma även en riktig hjälteinsats. Vi kom nämligen på en drottning (geting) med att bygga bo på vår vind. Trots att pappa är typ  dödsallergisk så är det ändå alltid han som får lösa sådana situationer. Men idag kände vi oss starkare än någonsin. Kanske handlade det om revanchlust sedan gårdagens alfapetomgång. Getingen var 5 cm lång (alltså skitstor) och ganska otäck till och med för en hårding som jag. Med varsin flugsmällare gick vi till attack och på andra försöket fick vi den! Eller, vi och vi, mamma fick den. Jag hejade på! Vi är väldigt stolta över vår bedrift. Fast det kanske framgick av berättelsen?

Hejsvej!

Alfapet med katten

Min katt hon kan så mycket - alfapet till exempel.


Koncentrerat.


Tyvärr vann hon inte. Det gjorde pappa, den minst tippade. Mamma är ändå lärare och jag är ju bara vanligt awesome så att någon av oss skulle vinna kändes självklart. Därför kändes det inte alls okej att kylteknikern gick och vann. Men oavsett vinnare så hade vi en riktigt mysig kväll. Jag passar på att hinna umgås med de jag tycker om så mycket jag kan nu innan jag åker. Det är bra.

Nu har jag ätit frukost i solen. Det var molningt i ungefär 15 minuter och sol i ungefär 7 sekunder. Hej på er!

Förväntansfull

På måndag eller tisdag kommer jag att få ett samtal från Fritidsresor där jag får reda på min destination. Jag är verkligen förväntansfull och sitter nu och tittar på möjliga alternativ. Det är bara två veckor kvar till avfärd nu, häftigt! Känslan av att verkligen längta efter att börja jobba är helt fantastisk. En vision jag har är att kunna vakna varje morgon och längta efter att gå till jobbet. Jag hoppas verkligen att jag kommer kunna känna så med det här jobbet. När jag inte känner så längre vill jag ha mod nog att våga prova på någonting annat. Gör jag det tror jag att jag kommer att nå maximal utveckling. Men just nu drömmer jag om min fantastiska tjänst som Children club leader.


Det här känns bra! :)

Mitt favoritknäcke

Jag tror att jag har skrivit om det förut, men det är helt klart värt att upprepas. Mitt absoluta favoritknäckebröd är både gott, nyttigt och lätt. Blanda 1,5 dl linfrö med 2,5 dl vatten och vänta tills det blivit geléigt och kladdigt. Det går snabbare med varmvatten. Blanda därefter i 4 dl av valfria fröer eller lite gryn. Idag tog jag pumpakärnor, solrosfrön, sesamfrön och lite psylliumfrön. Det funkar även fint med ex havregryn. Bred ut smeten på ett bakplåtspapper och strö över flingsalt.


In i ugnen på 150 grader tills det blivit stelt men inte för bränt. Tiden varierar beroende på hur lös smet du har med ca 45 min är lagom. Ta ut brödet och bryt det i bitar.


Ät och njut!

"Den som söker skall finna"

Av tre fina pojkar fick jag för en vecka sedan denna utsökta present. En megastor kruka med en liten blomma i och ett kort med texten "Den som söker skall finna".



Nu har jag sökt och funnit! Bland gräddsås, havrekakor och en tandborste fann jag även denna fantastiska bild. Självklart kommer den stå överst på packlistan inför sommarens destination. Tack killar!



Visst är de fina?! Dessutom singlar! Vid intresse går det bra att kontakta mig så förmedlar jag kontakten och matchmakear efter bästa förmåga. Tveka inte att höra av dig du snygga singelkvinna...

Hej på ett tag!

Springtur i solsken

För första gången sedan överansträngningen i båda underbenen (M. Tibialis posterior) var jag ute och sprang idag. Självklart tog jag det väldigt lungt. Underlaget var strand, grusväg, skogsstig och gräs vilket passade mig perfekt. Riktigt skonsamt för mina stackars ben. Det gick bra och även om jag fortfarande har ont så ska jag långsamt komma igång med löpningen igen nu. Det viktigaste är att jag inte förhastar mig och det är inte så lätt!





Passa på att ta en tur i solen du också! :)

Ett försök till att sola

Denna fantastiska fredag har spenderats på gräsmattan utanför stugan. I ett försök till att bättra på brännan (hur man nu bättrar på någonting helt obefintligt...) ligger jag här i bikini med en filt bredvid mig. Filten används flitigt varje gång solen går i moln eller vinden tar i lite extra. Jag har även även tittat på senaste avsnittet av Mästarnas mästare som jag missade i söndags, fint!

Igår kväll grillade vi och hade det supermysigt. Trött som jag var efter mina bravader det senaste, somnade jag sedan framför hockey-VM.


Grillmästare Gert Östman!


Mor i huset :)


Myskläderna var på såklart! (och jag lyckas inte vända bilden på pappas dator...)


Helt okej utsikt från matbordet. Åh vad jag tycker om det här stället!


Ha en fin dag! :)

Att alltid göra allt

En liten egenhet jag alltid haft är att jag alltid vill göra allt. Jag vill liksom inte missa någonting här i livet. Det här kan ofta vara en egenskap som leder till att jag får vara med om en hel del roliga saker. Ibland kan det dock leda till att jag halvt som halvt stressar ihjäl mig istället, men det är väl smällar man får ta! Igår ledde det i alla fall till någonting roligt.

Klassen skulle ha aw hos Tommy i Göteborg. Istället för att göra som planerat och åka hem till Falköping vid 21, så satt jag kvar på tåget från Stockholm. Det tog mig mot Göteborg och en spårvagnsresa senare befann jag mig på en härlig fest med riktigt goa vänner. Sliten efter resan och av för lite sömn i Stockholm anlände jag helt vardagsklädd till festen, men vem bryr sig? Man får passa på att ta vara på de möjligheter livet bjuder på känner jag!

Efter att ha spenderat natten (eller snarare morgontimmarna) bredvid Jessica i Tommys inneboendes säng, begav jag mig imorse till Trollhättan. Även denna resa gjordes för att inte behöva missa någonting. I Trollhättan hämtades jag upp av mamma och pappa och nu sitter vi alla tre och myser i stugan. Med endast två veckor kvar i Sverige är jag jätteglad över att hinna spendera lite tid i min kära stuga. Det är en plats som verkligen ger mig lugn och ro och tid för eftertanke och återhämtning.

Ha en fin Kristihimmelfärdsdag!

Upprymd

Vistelsen i Stockholm var riktigt lyckad. Jag är så tacksam över att få möjligheten att jobba på Fritidsresor. De verkar verkligen vara ett fantastiskt företag som på riktigt bryr sig om sina anställda. Därtill verkar min tjänst vara hur rolig som helst. I onsdags var vi på GIH (gymnastik- och idrottshögskolan) och lärde oss "Bamsegymnastik" vilket var otroligt kul. Jag känner att jag har goda möjligheter att stortrivas!

Destinationen och resorten får jag reda på på måndag eller tisdag. Naturligtvis känns det väldigt spännande att få veta, men jag känner att oavsett vilket besked jag får så blir det positivt. Det kan helt enkelt bara bli bra!

Vädret var riktigt fint och så här glassigt hade vi det i solen utanför Fritidsresors huvudkontor i Munchenbryggeriet.


Som extra krydda på moset fick jag spendera mysiga kvällar med Pia, Ellinor och Sanoria - toppen!

Hej! :)


Snyltat mig in på SATS

Jag glömde såklart att stämpla mitt CMS-travelpass innan jag åkte upp till Stockholm så jag kan alltså inte träna på valfri CMS-anläggning vilket jag hade kunnat annars. Istället ringde jag SATS Liljeholmen, där Pia tränar, och frågade om jag kunde få provträna. Hennes första svar var att det kostade 250 kr. Det är ju helt sjukt galet dyrt! Men efter att jag förklarat hur intresserad av medlemsskap jag är (not) så fick jag en träning gratis. Great!

55 minuter spinning och efteråt gick jag 30 minuter på löpband med Pia. Spinninginstruktören var hur skön som helst. Jag gillar verkligen när det läggs fokus på träning. Tyvärr har jag varit med om alldeles för många instruktörer som försöker peppa deltagarna genom att tala om hur snygga och smala de kommer bli och det tycker jag är helt fel inställning. Instruktören avslutade med att rekommendera alla att åka hem och ät korv och pommes. Även om jag själv aldrig hade rekommenderat någon det, så gillar jag filosofin. Träna bra och ät. Men du bör kanske undvika att göra korv med pommes till en vana, åtminstone enlig min filosofi!

Jag höll på att missa var det låg för ingången såg absolut inte ut som jag tänker mig att ett gym ska se ut. Det liknade mer en sportaffär faktiskt. Men av den lilla tid jag spenderade där fick jag en bra uppfattning av SATS Liljeholmen.

Hej!

Anställd

Efter ungefär 10 minuter sa kursledaren den skönaste meningen jag hört på länge. "I will from now treat you all as collueges." Med andra ord, jag är nu anställd på Fritidsresor. Dagen har varit otroligt inspirerande och jag är SÅ sugen på allt sommaren kommer ha att erbjuda. Dessutom har jag träffat en hel massa härliga människor.

När jag kom ut från kursen fick jag ett samtal från Falköpings kommuns hälsoutvecklare. Det var ingen stor grej, men ändå ett väldigt roligt erbjudande! Så nu får jag fundera på hur jag ska göra i höst, stanna utomlands eller inte?

Jaja, det löser sig! :)

Stockholm

För en småstadstjej som mig känns det fortfarande spännande varje gång jag är i huvudstaden. Jag gillar verkligen pulsen. Dock är jag inte lika säker på att jag skulle uppskatta det lika mycket om jag bodde här permanent. Under dagarna här ska jag husera hos Pittan & Pottan och det känns förträffligt bra må jag säga. Nervositeten inför morgondagens utbildning börjar infinna sig men samtidigt är jag enormt förväntansfull. Det här blir kul!

Efter 3 timmars sömn igår natt behöver jag nog sova snart... Hej!

Återförening

Nu har jag myst med mina underbara kvartett. Petra, Cissi, Hanna och Lovisa fick återförenas för en dag. Oj vad bra vi har haft det och vad roligt det var att få uppdatera varandra om allt som hänt! Vi inledde med en brunch på Falbygdens Ost och fortsatte sedan myset på Lovisas uteplats.



Packningen är klar och nu åker jag till Stockholm över några dagar. Jag ska på en utbildning hos Fritidsresor inför sommarens jobb och kommer tillbaka på onsdag kväll. Då beger jag mig troligen direkt till Göteborg för after work med klassen och kommer sedan tillbaka till mitt kära Falköping på torsdag. Nu hoppas jag att utbildnigen ska gå bra och att jag ska klara av engelskan. Dessutom är jag väldigt spänd på att få reda på vilken destination jag ska till.

Ellinor och Pia, nu kommer jag och invaderar jag er lägenhet, se upp!

Vilken fest!

När man kommer hem och det är ljust ute och fåglarna sjunger, då har man varit uppe ganska länge. Gårdagen var verkligen helt fantastisk! Det var så mycket roligt folk och alla släppte loss och hade riktigt riktigt roligt. Det var verkligen så sjukt värt det. Tack alla för en riktig kanonfest!

Kvällen värdar fixar ljudet såklart. Vi kan allt.


Vi började med lite tipspromenad om mig och Rebecka.

Lekar!


Dansa. Pausa. Eller nä, ingen paus - KÖR BARA!


Samuel vet hur man gör när glasen tar slut!


Nu ska vi tillbaka och städa klart. Därefter ska jag luncha med mina finingar Cissi, Lovisa och Petra och i eftermiddag åker jag till Stockholm. Fint liv!

Soundcheck och ballongsmällar

Lokalen är ommöblerad (inte som på bilden), ballongerna är uppblåsta, lekarna är förberedda och bandet har soundcheckat. Kan det bli bättre?


Alla taggar vi på olika sätt...


GO!

Packar, planerar och taggar!

Nu ska jag försöka hinna med att packa ner det viktigaste inför morgondagens Stockholmsresa som varar till onsdag den här gången. Det är nämligen väldigt fullt upp både idag och imorgon men endast av riktigt bra saker så det känns grymt bra. Alldeles strax ska jag och Rebecka åka ut till festlokalen för bandet kommer och riggar och soundcheckar. Jag är SÅ taggad! Det snurrar av lekar, material, musik, ljud, korv, folk, bord och mycket mer i mitt huvud just nu. Men på ett väldigt bra sätt!

Ny klänning och välanvända favoritskor ska få vara med mig ikväll.



NU KÖÖÖÖÖÖÖR VI!


Härliga släkt

Det är allt bra häligt med släktkalas. Riktigt bra till och med. Förutom släkten så var även mina faddrar här. Bland det lyxigaste med att fylla år är ju att man får täffa alla männsikor som man tycker så mycket om. Fast lite lyxigare är det förstås att jag kan få Sara att passa upp på mig genom att endast säga "jag fyller ju faktiskt år". Maten var desstuom fabulös och nu sitter jag här och är allmänt nöjd. Hur är man om man är allmänt nöjd? Jag är nöjd, punkt.

En av de saker jag fått idag är en kamera så nu ska jag bli bättre på att lägga upp bilder här på bloggen. Men idag är inte rätt dag för mig att bli bra på teknik.

Godnatt! :)

De bästa 20 åren i mitt liv

Idag firar jag att jag haft de hittills bästa 20 åren i mitt liv, det ni! Jag är helt överväldigad av vilka fantastiska människor jag har runt omkring mig. I natt väcktes jag nämligen klockan 12 av att ett gäng härliga tjejer stod inne i mitt rum med tårta och kakor. Det var bara att kliva upp och ha tårtkalas mitt i natten. Underbart! Jag blir alldeles rörd bara jag tänker på det. Jag är verkligen lyckligt lottad som har så fina vänner. Morgonen spenderades traditionsenligt i sängen med familjen runt omkring. Efter deras skönsång bjöds jag på en god smoothie (min mamma har fattat poänegen så att säga) och därefter öppnade jag lite presenter.



Nu ska jag inta köket för att bistå mamma med lite hjälp innan släktkalaset drar igång. FÖRRESTEN! Jag gick en idrottsskadeutbildning idag för Svenska fotbollslandslagets och SOK's (svenska olympiska kommitténs) sjukgymnast. Han var otroligt duktig och jag är enormt nöjd med dagen. Den avslutades med tejpning och det kändes allt lite speciellt att veta att den här mannen har faktiskt tejpat bl a Zlatans 48:or...

Ha nu en fabulöst festlig finfredag!

Idrottsskadekurs

Imorgon ska jag gå en idrottsskadekurs. Det ska bli väldigt roligt, intressant och allt det där. Tejpning ingår också och det kan ju vara väldigt användbart. Oj så bra! Tur att jag går en så grym utbildning. Snacka om att jag är tacksam över det här året. Det har gett mig så otroligt mycket! Både av konkret kunskap och av livserfarenheter och självkännedom.

Nu måste jag sova innan klockan 23.59 så att jag inte hinner fylla år innan jag vaknar. Puss!

10 år igen

Jag känner mig som ett barn idag. Förresten så vet jag inte exakt när övergången skedde, men jag anser mig faktiskt inte längre vara barn. Hur som helst så känner jag mig återigen som ett sådant. Imorgon fyller jag 20 år och jag är verkligen förväntansfull. Så där förväntansfull som man var som liten. Så där förväntansfull att man inte kunde somna på kvällen... De senaste åren har det inte alls varit en big deal att fylla år, men plötsligt så är det faktiskt det. Det är inte åldern i sig som är grejen utan snarare upplevelserna runt omkring. Jag längtar efter att bli väckt av halvfalsk sång från morgontrötta röster imorgonbitti, att träffa släkten imorgon eftermiddag och att ha en riktig brakfest med 70 partysugna godingar på lördag. Det känns så bra att bli 20 år gammal.

Nu är frågan, borde man göra något sin sista kväll som tonåring? Svaret är självklart ja. Jag firar ut tonåren genom att gå ut och hoppa i vattenpölar. Oj så bra!

MEPP-träning

Jag och min klasskamrat Nina har tillsammans utformat en en träningsform som vi kallar MEPP-träning. I nuläget kan jag inte säga så mycket mer än så, men jag kommer att uppdatera allt eftersom att jag kan avslöja mer. Idag ska vi ha ett möte och det ska bli riktigt roligt att få börja sätta planerna i handling. Dit har vi en bra bit kvar, men mycket av det praktiska är redan löst vilket känns toppenbra. Det är verkligen roligt när man får göra verklighet av en idé!

Ha en fin dag! :)

Sjö- och åbad

Under gårdagens heldag med klassen hann vi med att göra en hel massa roliga saker. Det var allt från sjukamp, teamövningar och fotbollsgolf till matlagning, musikquiz och bastubad. Dessutom tog vi hela TVÅ dopp i sjön. En av gångerna dök jag till och med! Ja, det kändes väldigt vårigt med årets första dopp. Jag och Erik avslutade sedan med att hoppa i ån som rinner genom skolområdet. Till er som funderat på att prova det kan jag meddela att den är väldigt stenig och grund. Men efter att Andreas räknat in, doppade vi oss även där. Jag är så tacksam över att ha så fantastiska klasskamrater.

Hej!

Brandmanstest

Idag gjorde jag och Erik uppföljande hälsoprofilbedömningar på Räddningstjänsten i Alingsås där vi genomfört ett hälsoprojekt. Vi har jobbat med de administrativt anställda men under raster och liknande har jag även lärt känna några av brandmännen. Eftersom att jag visat intresse för deras yrke och frågat ut dem om i princip allting så tyckte en av dem att han hade en väldigt bra idé. Han föreslog att jag skulle göra deras rullbandstest. Det lät ju spännande och jag är verkligen inte den som missar ett tillfälle att få prova någonting nytt. Jag hade hört att testet gick ut på att gå på rullband i 8 minuter, SVÅRES, tänkte jag. Alla närvarande ansåg att jag inte skulle göra testet som krävdes för att komma in på utbildningen, eftersom att det skulle vara för lätt för mig. Istället skulle jag göra det test som krävs för efter utbildningen kunna anställas som brandman. Självklart har tjejer samma tester som killar.

Brandmannen övertalade en testledare att låta mig prova och efter att ha lånat inop lite kläder från div brandmän stod jag redo vid rullbandet. Det var då det hände... Först får jag ta på mig deras vanliga utrustning. Det var jacka, byxor och luva och bara det vägde mycket mer än jag hade trott. Därefter hängde han på mig tuber på ryggen och de vägde 24 kg! Väl uppe på löpbandet (i vanliga vardagsskor) sattes bandet igång i ett mycket snabbare tempo än jag hade väntat mig. De två första minuterna skulle tydligen vara uppvärmning men jag blev andfådd redan från början. När de två minuterna hade gått stegrades lutningen något kopiöst! Åtminstone var det min uppfattning av det hela. Testet skulle pågå i 8 min, jag bröt efter fem.

Visserligen hade jag inte särskilt goda förutsättningar, men ändå! Jag skulle verkligen inte kunna vara brandman i dagsläget. Samtidigt känns det på ett sätt bra att jag inte klarade det. Då vet man att de som är brandmän är verkligen kapabla att klara sitt jobb. Jag tror ändå att med en inställning där jag var beredd på att få kämpa rejält, kolhydrater i kroppen, utan träningsvärk i vaderna och med bra skor på fötterna hade jag klarat det bättre. Men det hade inte räckt för att fixa hela 3 minuter till.

Brandman är ett yrke jag har funderat en del på och det känns helt klart som att det skulle kunna passa mig. Dessutom blir jag riktigt taggad till att klara det här testet! En väldig fördel med att arbeta som brandman är ju att man tränar på arbetstid. Inte bara att man har möjlighet till det, utan man måste faktiskt göra det. Hur bra som helst!

Kan ni tänka er mig som brandman? :)

Morgonjogg

Nu har jag passat på att skämma ut mig lite igen. Standard skulle jag vilja säga. Imorse när jag var ute och joggade fick jag plötsligt för mig att jag mötte min gamla högstadielärare Marita på andra sidan gatan. Glad och impulsiv som jag är så ropar jag entusiastiskt "Hej Marita!".  Reaktionen hos tanten/damen/whatever blev den att hon vände sig om. Med andra ord, det var inte Marita jag mötte. Jag kan dock känna att mitt huvud är förlåtet, det är okej att inte fungera helt som det ska kl 05.30 på morgonen.

Idag ska vi ha klassdag och imgås och leka och bada och hej å hå vad mycket kul vi ska göra! Vi hörs hörni!

Träningsrådgivare

Det praktiska provet är nu avklarat och det gick bra. Jag missade lite på en fråga som jag fick ställd till mig men det räckte ändå mer än väl till att bli godkänd sa min snälla examinator Ellen (lärarellen). Jag har inte fått feedback på den teoretiska delen än men den kändes ganska bra så jag har gott mod. Nu är jag verkligen helt klar med allt skolarbete så jag ska absolut se till att njuta av den sista tiden.

För ungefär 15 minuter sedan löste sig dessutom allting praktiskt kring vår 20-årsfest på lördag och det känns så otroligt skönt. Jag känner mig alldeles bekymmerslös. Tyvärr blev det ingen ridning idag heller, både jag och Ellen (kompisellen) är lite för upptagna för att lyckas matcha våra scheman. Istället ska jag ägna någon timma åt att läsa på fakta om Fritidsresor. Mellan måndag-onsdag nästa vecka är engelska det enda språk jag tillåts använda så det är nog lika bra att jag läser företagsfaktan på samma språk. Just engelskan är det jag är nervös över inför utbildningen, det har aldrig riktigt varit min grej tyvärr. Men så kan jag ju inte tänka, nu ska jag bli bra helt enkelt!

Good bye! (=hejdå)

PS. Så här känner jag mig nu. (Keep dancing on my own in my room.) Som vanligt. Dansa är kul. DS.

Festplanering

Nu har jag och Rebecka ägnat kvällen åt att planera inför vår 20-årsfest som vi är helt galet taggade inför! Det blir nog riktigt bra. Det bästa av allt är att vi kommer få otroligt många kära återseenden i helgen. Eller, det bästa av allt är egentligen allting. Massa härligt folk, liveband, lekar, dans, korv, FEST helt enkelt. Jag är otroligt glad över att ha en så härlig vän som Rebecka, ett som är säkert är att vi aldrig har tråkigt i alla fall!

Sov gott alla sköningar!

Det går bra nu

Hemtentamen är färdigskriven och inskickad. Det känns otroligt skönt! Nu har jag en hektisk men förhoppningsvis väldigt rolig vecka framför mig.

Måndag - Skola med bl a praktiskt prov i träningslära och ridning med Ellen på eftermiddagen.
Tisdag- Klassdag, åh vad roligt det ska bli.
Onsdag- Uppföljande hälsoprofilbedömningar på räddningstjänsten hela dagen, spännande.
Torsdag- Skola och därefter möte med Nina ang vår spännande företagsidé "mepp-träning".
Fredag- Idrottsskadekurs och släktkalas, 20 år!!!
Lördag - 20-årsfest, oj vad vi är taggade!
Söndag- Resa till Stockholm för utbildning med Fritidsresor.

Eftersom att plugget gick bra och jag blev klar så snabbt så ska jag nu assistera mina föräldrar som jobbar i trädgården genom att fixa lunch. Torsk står på menyn. Dessutom tänkte jag göra en sats nästan kolhydratsfritt knäckebröd för det börjar suga i brödtarmen nu, det vill jag lova.

Hej!

Hemtentamen

Planen är att göra mig okontaktbar denna sköna söndag. Jag ska se till att få klart hemtentan som jag påbörjade igår. För mig känns det väldigt otroligt superviktigt att den blir bra eftersom att min framtid som träningsrådgivare hänger mycket på den. Men det ska nog gå vägen! Jag känner mig både motiverad och fokuserad så jag har helt klart oddsen på min sida. Jag återkommer här när den är inlämnad.

Ta vara på denna fantastiska dag! :)

Att lägga upp ett styrketräningsprogram

På måndag har jag praktisk examination för att bli träningsrådgivare. Jag ska agera träningsinstruktör till en klasskompis och har därför lagt upp ett styrketräningsprogram till henne. Hon vill träna uthållig styrka för helkropp. Övriga förutsättningar jag har är att jag känner till att hon är i 30-årsåldern och träningsvan. Det leder till att jag kan plocka in en del övningar med fria vikter för att aktivera fler muskler i samma övning och träna mer balans och stabilitet. En nybörjare hade jag istället rekommenderat att använda sig av gymmets maskiner för att lära sig rätt teknik i början.

Jag har lagt upp ett helkroppspass med 9 olika övningar. Utgångsläget är att göra 20 repetioner och 3 set per övning eftersom att det kommer att leda till att musklernas uthållighet tränas. När man gör ett upplägg för helkropp är det svårt att få med alla muskler och då får man rikta in sig på att de största muskelgrupperna blir tränade. Har man delade pass (olika delar av kroppen i olika pass under veckan) får man naturligtvis med fler muskler. Dessa övningar valde jag den här gången.
  • Framsida lår + Gluteus  -  Knäböj

  • Baksida lår -   Liggande lårcurl

  • Bröstrygg  -  Framåtböjd skivstångsrodd

  • Bröst  -  Bänkpress

  • Axlar  -   Hantelpress

  • Triceps   -  Kickbacks

  • Biceps  -   Bicepscurl

  • Ländrygg  -  Ryggresningar

  • Mage   -  Benlyft (raka / 90 grader)

Jag känner mig nöjd med att ha hittat så tydliga bilder utan att ha tagit ett foto på någon annan. Det känns inte helt okej att lägga upp massa bilder på andra som utför övningarna kände jag, men tecknade bilder fungerar ju precis lika bra. Dock hittade jag ingen tecknad bild på någon som gör den typen av benlyft som jag har tänkt mig, så ni får en bild på redskapet de utförs i sitället.

 

När man lägger upp ett helkroppspass bör man också ta hänsyn till att många övningar kräver en aktiverad bål. Därför väljer jag att lägga övningar för ländrygg och mage i slutet av passet så att de delarna inte är trötta när de behövs till en annan övning, exempelvis kväböj. Det leder till en minskad skaderisk. Prova gärna programmet på gymmet men tänk då på att du bör ha god vana och teknik för att göra övningarna med fria vikter. Tänk också på att värma upp före passat och att stretcha eftersåt.


Ha en fortsatt fin dag!

håhå va de blåser i träa idaaaaa

Har varit ute på en mysig morgonpromenad med mamma nu. Fast om den egentligen var så där värst mysig är en definitionsfråga. Det blåste nämligen helt otroligt mycket! Vi fick verkligen kämpa för att ta oss framåt och när vi vände och hade vinden i ryggen kändes det som att benen inte hann med! Men efteråt var det hur skönt som helst att komma in i värmen och inta en lång och stressfri helgfrukost. Mysmorgon!

Hej!

Lågkolhydratkost

I tisdags började jag äta en kost med relativt strikt reglering av kolhydrater. Jag har aldrig provat det innan och jag tycker att om jag ska kunna rekommendera någon annan att göra det, exempelvis vid behov av viktminskning, så bör jag själv veta hur det känns. Det är en stor omställning för min kropp och jag märker det genom att känna en lätt illamåendekänsla och dessutom känna mig väldigt låg i blodsocker. Med andra ord så känner jag mig ganska energilös. Min förhoppning är att båda dessa symptom kommer att försvinna i takt med att kroppen vänjer sig vid att använda fett som energikälla istället för kolhydrater.

Det är väldigt spännande att känna hur kroppen reagerar på olika typer av kost. Jag har fortfarande ett väldigt starkt sug efter kolhydrater (eller snarare socker) inför måltider. Efteråt är jag dock väldigt mätt och belåten. Eftersom att jag plockar bort så mycket kolhydrater så behöver jag äta en markant större mängd protein och det är väldigt mättande. Även fettmängden har jag ökat litegrann men inte jättemycket. Det är alltså inte någon LCHF-variant jag ägnar mig åt och därför äter jag även så mycket och vilka grönsaker jag vill.

Träningen låter jag vara lågintensiv så här i början för att verkligen kunna lyssna på kroppen. Efter några veckor kommer jag lägga till lite mer långsamma kolhydrater och då kommer jag även öka intensiteten i träningen igen. Jag saknar lite hårdare träning och roliga pass, men planen är ju att ta upp den igen om några veckor så tills dess kan jag nog klara mig.

Ha nu en riktigt fin finfredag!

New girl

Nu ska jag titta på New girl! Jag känner igen mig i alldeles för mycket av hennes egenskaper och jag funderar på om det verkligen är bra...? Men sån är jag och "Who's that giiiiiiiiirl? It's Jess!" Hur som helst, otroligt roligt program.

Watch!

Soligt mys på stan

Det blev en härlig eftermiddag på stan med mina fina vänner Julia och Matilda. Den sistnämnda damen har flyttat tillbaka till Falköping och det är såklart alldeles toppenbra. Som den dåliga fotograf jag är så hade jag ingen nyare bild på oss än en två år gammal. Men kameran kommer förhoppningsvis i samband med 20-årsdagen och då ska det bli mer bilder här.


Njut nu av den sista kvällssolen gott folk! :)

Köttfärs- och zucchinigratäng

Den blev helt okej! Men tyvärr inte mer än så. Naturligtvis hade helt fel proportioner av i princip samtliga ingredienser eftersom att jag trodde mig ha lite bättre minne än det senare visade sig att jag hade. Men det blev helt klart ätbart och eftersom att jag av misstag hade i 1000g köttfärs så blir det många matlådor!

Eftersom att jag absolut inte följde receptet säger jag så här. Gör en köttfärssås med valfri kryddning, ej för rinnig. (Min simmar lite men den gillar det sa den.) Skär zucchini i skivor och tänk lasagne. Alltså varva zucchini med köttfärs i en smord ugnsform. Häll över en blandning av grädde och riven ost. Klart!

Gott, lätt och nyttigt :)

Att njuta här och nu!

Det känns som att tiden går tre gånger snabbare än den gör i vanliga fall nu. Jenny påminde mig om att det är nästan exakt ett år sen jag hade en riktigt härlig grillkväll hemma hos mig med massor av härliga människor. Jag är så lycklig över alla härliga minnen jag har! Men man kan inte leva på gamla meriter, fast ibland får man ändå unna sig att minnas...

Snyggare entré får man leta efter!


Av någon anledning hade jug kunnat göra ett helt inlägg med bara knasiga bilder på Victor, men det hade väl blivit lite väl bra kan jag tänka!


Idag skrev jag det omtalade anatomiprovet och det gick ganska bra. Plan A var naturligtvis att bevisa att det inte var en engångsföreteelse att jag fick alla rätt förra gången. Men det känns helt okej att byta till plan B den här gången. Troligtvis fick jag mellan 1-3 fel och det är jag ändå nöjd med.

MEN tiden går så fort! När jag har skrivit coachingrapporten som jag ska färdigställa idag, har jag bara en stor uppgift kvar i skolan. Det känns lika konstigt som det gör varje gång man inser att man redan har gått klart hela utbildningen och faktiskt ska lämna sin trygga klass. Jag tror framförallt att alla 93:or vet vad jag pratar om. Det är fyra skolveckor kvar för mig och en utav dem är jag dessutom ledig. Det är verkligen ingenting! Utbildningen med Fritidsresor närmar sig, flytten utomlands likaså och sist men inte minst min och Rebeckas 20-årsfest. Det gäller att inte bli nojig nu. Jag ska göra allt jag kan för att verklgien njuta av nuet och vara så närvarande jag bara kan!

Soliga hälsningar!

Grill och anatomiplugg

Nu har jag nog nötat in det mesta inför morgondagens prov. Det är egentligen alldeles för sent för att kunna lära sig det "på riktigt" men på grund av min odisciplin så fick det bli så den här gången. Kvällen har förgyllts av härliga människor med grillning på Mösseberg. Och tro det eller ej, men jag och Jonas lyckades trots värmen starta ett snöbollskrig! Åh vad jag är tacksam över alla mina fina vänner.

Vilket gäng!

Godnatt och sov så gott!

Om en månad...












Ååååh, vad jag ser fram emot det här! :)

RSS 2.0