Mitt favoritknäcke
Jag tror att jag har skrivit om det förut, men det är helt klart värt att upprepas. Mitt absoluta favoritknäckebröd är både gott, nyttigt och lätt. Blanda 1,5 dl linfrö med 2,5 dl vatten och vänta tills det blivit geléigt och kladdigt. Det går snabbare med varmvatten. Blanda därefter i 4 dl av valfria fröer eller lite gryn. Idag tog jag pumpakärnor, solrosfrön, sesamfrön och lite psylliumfrön. Det funkar även fint med ex havregryn. Bred ut smeten på ett bakplåtspapper och strö över flingsalt.
In i ugnen på 150 grader tills det blivit stelt men inte för bränt. Tiden varierar beroende på hur lös smet du har med ca 45 min är lagom. Ta ut brödet och bryt det i bitar.
Ät och njut!
In i ugnen på 150 grader tills det blivit stelt men inte för bränt. Tiden varierar beroende på hur lös smet du har med ca 45 min är lagom. Ta ut brödet och bryt det i bitar.
Ät och njut!
Kommentarer
Postat av: Junitjej
Det ser jättegott ut!
Postat av: Hanna
Kul att du tycker det! Enligt mig så är det bästa att det är så enkelt att göra också. Riktigt smidigt :)
Trackback